Kategoriler
Atasözü ve Deyim

Aç Kurt Yavrusunu Yer Atasözünün Anlamı

Aç Kurt Yavrusunu Yer Kısaca Anlamı

Bu atasözünün kısaca anlamı, aç birisi o anda ki açlığı gidermek için yani karnını doyurmak için her şeyi yapar.

Sponsorlu Bağlantılar

Aç Kurt Yavrusunu Yer Atasözü Ne Demek

Burada açlığın ne kadar kötü birşey olduğu vurgulanmak istenmiş. Kurtlar insanlara sürekli zarar veren vahşi hayvanlardır. Bu vahşi hayvanlar açlık ile temsil edilmiş. Kurtların yavrularını yemesi ile de aç bir insanın her şeyi yapabileceği anlatılmak istenmiştir. Zaten vahşi doğada hayvanların birbirlerini yemelerinin tek sebebi karınlarını doyurmak. Diğer bir deyişle açlıklarını gidermek.

Eğer vahşi doğada hayvanlar açlıklarını başka bir yol ile doyurma seçenekleri olsa idi asla birbirlerini yemezlerdi. Eğer insanlarda ölecek seviyede aç kalsalar her şeyi yapabilirler.

Aç Kurt Yavrusunu Yer
Aç Kurt Yavrusunu Yer

 

Diğer bir deyişle sadece karnı aç değil gözü açlık anlatılmakta istenebilir. Bir insanın gözü aç ise o insan çevresine her türlü kötülüğü yapar ve İslam dininde de bu hâl çok kötü bir hâldir. Çünkü gözü aç olmak yüzünden yani doyumsuzluk yüzünden eşini, çocuklarını, dostlarını, akrabalarını yani her şeyini kaybeden birçok insan bulunmakta. Bu yüzden de asla aç gözlü olmamak, elindeki ile yetinmek ve şükretmek, ihtiyaçlarını ve isteklerini kimsenin hakkını girmeden yerine getirmek gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi