Kategoriler
Atatürk

10 Kasım İle İlgili Kompozisyon

Atatürk’ü Kaybettiğimiz Gün

Bu ülkenin bağımsızlığını kazanmasında en büyük pay sahibi hiç şüphesiz Atatürk’tür. Verdiği o kadar mücadeleden sonra 10 Kasım 1938 yılında hayata gözlerini yumdu. O gün tüm ülkeden ulusal yas ilan edildi ve o günden sonra her yıl 10 Kasım günü Atatürk’ü anmaktayız. Ülke çapında andığımız bu günün dışında 10-16 Kasım günleri arası da Atatürk Haftası olarak belirlendi ve bu hafta içinde insanlar Atatürk konusunda bilinçlendirilmekteler.

Sponsorlu Bağlantılar

10 Kasım Hakkında Kompozisyon

10 Kasım ile ilgili kompozisyon

10 Kasım 1938 bir büyük insanın bir büyük devrimcinin bir büyük devlet adamının bu dünyadan ayrıldığı gündür. 10 Kasım’lar da ülke olarak hüzünlü olmanın yanı sıra Atatürk’ü anmak gibi gelecek kuşaklara Atatürk’ü taşıyacak onun fikirleri onun ışığını taşımaya devam edecek nesilleri garanti alına alacak aksiyonları da almak zorundayız.

En iyi ve en doğru şekilde onu anmalı ve ondan daha da önemlisi Atatürk’ü anmalıyız. Atatürk olmasaydı eminim ki şu anda Türkiye’nin hali (belki de Türkiye olmayacaktı) bugün üzülerek ve ürkerek izlediğimiz orta Asya ülkeleri gibi belki daha da kötüsü İran, Afganistan gibi olacaktık. Bugün medeni ve insanca yaşayabiliyorsak ve özgürce, adam gibi, insan gibi kendi geleceğimize kendimiz karar verebiliyorsak. Neye inanıp neye inanmadığımız sadece kişinin kendisini ilgilendiriyor ve bu konuda kimsey hesap vermiyorsak yine bu durumu o büyük şahsiyet o büyük insan Atatürk’ e borçluyuz.

Yaşadığı dönemde emperyalist, sömürgeci, yayılmacı güçlere karşı vermiş olduğu mücadele ve zafer ile ezilen sömürülen bir çok ülkeye millete umut ve yol gösterici olmuş olan Atatürk öyle büyük bir insandı ki öldükten bunca yıl geçmesine rağmen hala insanlara, topluluklara, uluslara, ülkelere, insanlığa yol gösterebiliyor ışık olabiliyor. Eminim ki yüzlerce yıl sonra dahi aynen günümüzdeki insanları etkileyen antik felsefeciler gibi insanları etkilemeye devam edecektir.

Atatürk’ün yaşam hikayesi bir kurgu değil bir gerçektir. Hiç kimsenin bu gerçeği değiştirme çabasının başarıya ulaşmayacağı bilinmelidir. Atatürk elinde hemen hemen hiç imkan yokken, tüm Anadolu büyük bir umutsuzluğa düşmüş iken kendisine inanan bir avuç kişi ile beraber tarihin gördüğü en büyük örgütlenmeleri gerçekleştirmiş ve bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağlamıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Kendini Türk milletinin bir ferdi sayan herkesin kalbinden Atatürk sevgisinin ne olursa olsun eksilmeyeceğini ve her 10 Kasım sabahı her vicdanlı kişinin kalbinde yepyeni bir Mustafa kemal Atatürk’ün açacağını yeşereceğini herkes bilmelidir. Atam rahat uyu bu ülke bize emanet.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi