Kategoriler
Atatürk

Atatürk’ün İkinci İsmi Olan Kemal İsminin Verilişi

Mustafa Atatürk’e Kemal İsmi Verildi;

Atatürk, Selanik Askeri Rüşdiyesi’nde yani şimdiki orta okulda öğrenim gördüğü yıllarda Atatürk’ün göstermiş olduğu başarı ön plana çıkmakta idi. Okuldaki herkes tarafından bu başarısı farkedilmekte idi. Bu başarıyı fark edenlerden birisi de okulda buluna ve Atatürk’ün matematik öğretmeni idi. Atatürk’ün matematik öğretmeninin adı da Atatürk’ün ilk adı olan “Mustafa” idi. Sınıfta matematik öğretmeni olan “Mustafa” ile Atatürk’ün ilk adı olan “Mustafa” isimleri bazı zamanlarda karışıyordu.

Sponsorlu Bağlantılar

436-132

 

Atatürk’ün başarısının etkisi olsa gerek Matematik öğretmeni Atatürk’ün ilk adı olan “Mustafa” ile kendi adının karışmasının sıkıntı olduğunu belirterek Atatürk’ü ikinci ismi olan “Kemal” adını verdi. Yani hem isimle aynı olduğu için karışıyor hemde bir öğretmen ile bir öğrencinin aynı isimde olması doru olmaz düşüncesiyle ikinci isme ihtiyaç duydu. Dolayısıyla Atatürk’ün “Mustafa Atatürk” olan ismi “Mustafa Kemal Atatürk” oldu.

Sonuç olarak 1893 yılında Atatürk’ün matematik öğretmeni olan Mustafa Sabri Efendi Bu tarihte Atatürk’e Kemal isimini vermiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi