Kategoriler
Biyografi

Adolf Hitler Kimdir?

Adolf Hitler’in Yaşamı

20.yüzyıla damgasını vuran Adolf Hitler, Avusturya asıllı Alman  bir politikacı, siyasi lider, teorisyen ve  bir devlet adamıdır. 20 Nisan 1889’da Yukarı Avusturya’da  Braunau am Inn’de doğmuştur.

Sponsorlu Bağlantılar

Annesinin ismi Klara kendisi ev hanımıdır, babasının ise Alois gümrük memurudur. Adolf 7 yaşındayken 21 Ocak 1896 tarihinde kız kardeşi Paula Hitler olmuştur.

Kız kardeşi Paula Hitler ise 21 Ocak 1896’da Adolf 7 yaşındayken dünyaya geldi. Adolf Hitler, babasının işinden dolayı sürekli tayin edilmesi sebebinden ilkokul eğitimini çeşitli okullarda tamamladı.

Babası öldükten sonra ise Linz’de liseye başladı. Adolf ressam olmak istiyordu, ancak babası memur olmasını istiyordu. I. Dünya Savaşı’na katılmadan önce 2000’in üstünde resimleri vardı. Babasının ölümünden sonra ciğerlerinden rahatsızlanarak okula ara vermek zorunda kaldı, daha sonrada maddi sıkıntılar yüzünden okuluna devam edemedi.

Daha sonra yetimler pansiyonunda kalarak ve ailesinin geçimi için inşaatlarda çalışan Hitler bu dönemde siyasi fikirler oluşmaya başladı.

Sponsorlu Bağlantılar

adolf hit

I. Dünya Savaşı ve Naziler

Adolf Hitler, 1912 yılında Viyana’dan ayrılarak Münih’e yerleşti. 1914’te I. Dünya Savaşının başlamasıyla Bavreya ordusuna gönüllü olarak katıldı.

Batı Cephesinde 16. Bavreya Yedek Alayı Karargahında haberci olan Hitler, görevini başarılı bir şekilde yapıyordu.  1914’te bu başarısından dolayı 2. sınıf demir haç, 1918’de ise 1.sınıf demir haç madalyası aldı.

Hitler,  Almanya’nın I. Dünya Savaşında mağlup olmasından sonra Alman İşçi Partisi’ne katılarak parti lideri oldu. Partinin adını 29 Temmuz 1923’te Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi olarak değiştirerek, partinin taraftarları tarafından Nazi ismini verdiler.

2. Dünya Savaşı

Hitler üstün Alman ırkı ve Almanca konuşan tüm halkı tek bir çatıda toplama hedefi vardı. Bundan dolayı Avusturya, Çekoslavakya ve Polonya’yı işgal etti.

Bu işgaller Rusya’yı ve Batı Avrupa’yı ayaklandırmasına sebep oldu. 1 Eylül 1939 da II. Dünya Savaşı Alman ordularının Polanya’ya saldırmasıyla tam 6 yıl sürdü.

Sponsorlu Bağlantılar

1944 yılının sonunda Kızıl Ordu, Alman askerlerini Sovyetlerden temizlemiş ve Batı güçleri ise Almanya’ya hücum etmişti. Alman ordusu soykırımı gerçekleştirmeye ve savaşmaya devam etmekteydi.

Hitler, 30 Nisan 1945’te Sovyet güçlerinin üstünlüğünü ve yenilgiyi kabul ederek eşi Eva Broun ile beraber siyanür hapı içerek ve hem kendisini hem de eşini vurarak intihar etmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi