Kategoriler
Atatürk Biyografi

Atatürk’ün Manevi Kızı Zehra Aylin’in Yaşamı

Zehra Aylin kimdir, Zehra Aylin hayatı, Zehra Aylin’in yaşamı, Zehra Aylin’in gerçek resmi nedir, Atatürk’ün manevi kızı Zehra Aylin ne zaman öldü, Atatürk’ün manevi kızı Zehra Aylin ne zaman doğdu, Atatürk’ün manevi kızı Zehra Aylin’in hayatı konularını anlatmaya çalışacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Zehra Aylin Kimdir?

1912 yılında Amasya’da dünyaya gelmiş olan Zehra Aylin Atatürk’ün manevi kızlarından birisidir. Ama çok talihsiz bir şekilde 1935 yılında yani 20’li yaşlarının başında Fransa’nın kuzeyinde bulunan Amiens şehrinde trenden düşerek vefat etmiştir. Atatürk, Zehra Aylin’i Kağıthane’de bulunan bir yetiştirme yurdundan alarak evlatlık edinmiştir. Zehra Aylin’in babası Kurtuluş Savaşı’nın efsane yüzbaşılarından birisidir. Zehra Aylin’in eğitim gördüğü okullar şöyle;

  • Çankaya Köşkü’nün bahçesindeki ilkokul
  • Ortaöğrenim için İstanbul’a
  • Arnavutköy Amerikan Kız Koleji

Zehra Aylin

Soyadı kanunundan sonra “Aylin” soyismini alan Zehra Aylin, eğitimine devam etmek için (yüksek öğrenim) Londra’ya gönderildi. 1935 yılında eğitimini bitirdi ve Türkiye’ye gelmek üzere yola çıktı. Ancak Türkiye’ye gelebilmesi için önce gemi ile Fransa’ya gelmek zorunda idi. Fransa’dan da trenle Türkiye’ye gelecekti. Ancak Fransa’nın Amiens şehri yakınlarında trenden düşerek hayatını kaybetti. Zehra Aylin Fransa’da düzenlenen törenin ardından Türkiye’ye getirildi ve Maçka Mezarlığına defnedildi.

Sponsorlu Bağlantılar

“Atatürk’ün Manevi Kızı Zehra Aylin’in Yaşamı” için 2 yanıt

Kardeşim nereden çıkardınız Zehra Aylin’in Giresunlu olduğunu. Hayalperest olmayın.Bu konuda yazılmış olanları tekrar okuyunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi