Kategoriler
Biyografi Öneriler

Mimar Sinan Kimdir? Mimar Sinan Hangi Dönemde Yaşamıştır?

Mimar Sinan’ın Hayatı

Mimar Sinan Türk mimarıdır.Dünyanın en büyük mimar ve inşaat mühendisidir.Osmanlının en görkemli döneminde  mimari zekasıyla ve olağanüstü çalışmalarıyla Osmanlı başmimarı, Koca Mimar Sinan Ağa olarak da bilinmektedir. Mimar Sinanın asıl adı Yusuftur.

Sponsorlu Bağlantılar

Kayseri’nin Ağırnas köyünde Ermeni bir Rum olarak 1489 yılında doğmuştur.Mimar Sinan, Yavuz Sultan Selim zamanında İstanbul’a getirilmiştir.

mimar sinan

Hangi Osmanlı Padişahları Döneminde Yaşamıştır?

Mimar Sinan 22 yaşında Anadolu’dan getirilen devşirme askerlerden biriydi. Müslüman olmayı seçmiştir. Acemi Oğlanlar Ocağına girerek, çeşitli yapı işleri yapmıştır. O dönemin ünlü mimarlarıyla çalışma imkanı olmuştur.

Mimar Sinan, Kanuni Sultan Süleyman zamanında ise Yeniçeri oldu. Ayrıca önemli pek çok askeri görevlerde bulunarak, rütbesini yükseltmiştir.

Moldova seferindeyken 1538 yılında 13 gün Purut nehrinin üzerine kurdurduğu köprü ile Kanuni Sultan Süleyman’ın beğenisi almış ve başmimarlık görevine yükseltilmiştir. Kanuni Sultan Süleyman, II.Selim ve III.Mahmut döneminde mimarbaşılık görevini yapmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Mimar Sinan 17 Temmuz 1588 yılında İstanbul’da vefat etmiş,  türbesi  ise Haliç, Süleymaniye Külliyesi’ndedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi