Kategoriler
Biyoloji

Doğal Kaynak Nedir? Doğal Kaynaklar ve İnsan Faaliyetleri

Doğal Kaynak Ne Demektir?

Doğada kendiliğinden bulunan maddeler doğal kaynaklardır. Doğal kaynakların oluşma süresi çok uzundur. Onlarca yıl veya yüzyıllarca zaman geçtikten sonra meydana gelen maddelerdir. Doğal kaynakların bu oluşma süresi ve miktarı göz önüne alındığında ne kadar önemli oldukları daha iyi anlaşılmakta. Şuan da dünya üzerinde kullanılan bütün maddeler doğal kaynaklardan meydana gelmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

İnsanlar ve Doğal Kaynakların Bilinçsizce Tüketilmesi

Hayatımızda kullandığımız bütün madde, cisim, eşya, alet doğal kaynaklarla elde ediliyorsa o zaman biz insanlara bir görev düşmekte. bu doğal kaynakları bilinçli kullanma görevi. Böylece bu doğal kaynakların tamamen bitmesi ya önlenmiş olur yada çok daha geç biter. Doğadaki doğal kaynaklar sadece insanları değil diğer bütün canlıları da etkilemektedir. Bu yüzden insanların doğal kaynakları hor kullanmaları demek bu canlılara da zarar vermeleri hatta nesillerini tamamen tükenmeleri demektir.

Örnek olarak ağaçlar dünyamızdaki doğal kaynaklarımızdandır. Ama ağaçlarımızı bilinçsizce kesersek hem insanların ihtiyaç duyduğu oksijeni azaltırız hemde o ağaçlara ihtiyacı olan canlıların ölümlerine neden oluruz. Çünkü o ağaçlarda birçok kuş, örümcek, böcek, kurtçuk, karınca ve daha birçok canlı yaşamaktadır.

insanlar ve doğal kaynakların tüketilmesi

Diğer yandan insanların enerji ihtiyaçlarını karşılayan doğal kaynaklar petrol ve madenlerdir. Eğer bu doğal kaynaklar bilinçsizce tüketilirse – ki şuanda insanlar bilinçsizce tüketmekte – gelecek nesiller bu kaynaklardan yoksun kalacaklar ve büyük sorunlar ortaya çıkacaktır. Ayrıca bu doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi ile hava, su, toprak, çevre kirlilikleri oluşmakta. Bu durumda hem insanlar için hemde diğer canlılar için ciddi bir sorun.

Doğal Kaynakların Korunması

Doğal kaynakların insanlar tarafından bilinçsizce tüketilmesine birçok örnek sayılabilir. Önemli olan bu bilinçsiz tüketmelerin önüne geçebilmek. Bunu yapabilmek içinde önce kendimiz bunları bilinçsiz bir şekilde tüketmeyeceğiz sonra da etrafımızdaki insanları sürekli olarak uyaracağız.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi