Kategoriler
Biyoloji

Maddenin Özelliklerine Göre Kullanım Alanları

Günlük Hayatta Kullanılan Maddeler

Her maddenin kendine özgü özellikleri vardır. Bundan dolayı günlük hayatımızda kullanacağımız aletlerin yada eşyaların yapımında maddelerin özelliklerine bakılır. Örneğin evlerimizde kullandığımız buzdolabı, çamaşır makinesi gibi eşyalar uzun süreli kullanılan eşyalar olduğu için şekil değiştirmeyen metalden yapılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Diğer yandan ellerimiz ve yüzümüzü yıkadıktan sonra kurulamak için su çeken özelliğe sahip malzemelerden yapılan eşyalar kullanırız. Havlu, peçete gibi. Yada evlerimize ışığı geçirip ama soğuğu geçirmediği için cam takarız. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Madde, Cisim, Eşya, Alet ve Arasındaki İlişki Nedir?

Cisim maddenin şekil almış haline denilmektedir. Örnek olarak yemek pişirdiğimiz tencereler paslanmaz çelikten yapılmıştır ve cisimdir. Mutfakta kullanıldığı için de bir mutfak eşyasıdır. Diğer yandan insanlar ağaç, kumaş ve sünger kullanarak koltuk yaparlar. Dolayısıyla belli bir şekli sahip olduğu için bir cisim ve ayrıca bir ev eşyasıdır.

günlük hayatta maddenin kullanım alanları

Çekiç ise demir malzemesinden yapılmıştır. Dolayısıyla bir cisimdir. Çivi çakmak gibi işlerde kullanıldığı için ise bir alettir. Ayrıca bazı maddeler bir takım işlemlerden geçtikten sonra kullanılır. Örneğin buğday tarladan toplandıktan sonra un haline getirilir, fırından pişirildikten sonra da ekmek halini alır. Bizlerde ekmeği yiyerek kullanırız. Aynı şekilde elbise olarak giydiğimiz kumaşta pamuk maddesinin bir takım işlemlerden geçmesinden sonra yapılır. Son olarak da elbise dikmek için kullanılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi