Kategoriler
Coğrafya

Antalya’da Ekonomik Faaliyetler ve Antalya’nın Nüfusunu Artıran Etkenler

Antalya Hakkında Kısa Bilgi

Antalya Körfezi ile Batı Toroslar arasındak kurulan Antalya yüzölçümü alanında ülkemizin 6. büyük şehridir. Ayrıca ülkemizin en kalabalık 5. şehri olan Antalya denince akla ilk olarak turizm gelmektedir. Turizm dışında tarım da Antalya’nın ekonomisinin en önemli gelir kaynaklarından. Antarlya tarihi bakımından da çok önemli bir yere sahip. Tarihinde başta Osmanlı ve Selçuklu olmak üzere Bizans, Roma, Lidya gibi imparatorluklar yer almakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Antalya’nın Ekonomik Faaliyetleri

Antalya ekonomik olarak turizm ve tarım alanlarında oldukça gelişmiştir. Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Antalya, ayrıca gelen turistlerin konaklama ve dinlenme ihtiyaçlarından dolayı yapılan tesisler için birçok alanda lüks mağazalar açılmıştır. Bu tesisler ve tarım ticareti oldukça geliştirmiştir. Bunun etkisiyle sanayi alanında da gelişme yaşanmıştır. Kısaca turizm, tarım, ticaret ve sanayi birbirine bağlantılı olarak Antalya’nın ekonomisini oluşturan ana damarlardır. Bunların dışında hayvancılık, balıkçılık, madencilik de az da olsa diğer ilgi alanları.

Antalya İlinin İlçeleri ve Antalya İlçelerinin Nüfusları

Antalya İlinin Meşhur Yöresel Yemekleri

Antalya Kaplıcaları Hangileridir? Antalya’daki Kaplıcalar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Antalya’nın, İlçelerinin, Semtlerinin, Mahalle, Köy ve Kasabalarının Posta Kodları

Antalya Nüfus Yoğunluğunu Artıran Başlıca Etkenler

antalya nüfus yoğunluğu ekonomik faaliyetler

2014 yılına göre Antalya’nın nüfusu 2 milyon 222 bin 562’dir. Antalya’da kadın ve erkek nüfusus hemen hemen aynıdır. Antalya’da nüfus 2008 yılından itibaren hemen hemen aynı oranda artmakta. Son olarak 2013 yılında Antalya nüfusu 2 milyon 158 bin 265 idi. Bu da nüfusun %2.98 arttığını göstermekte. Antalya’nın en kalabalık ilçesi 470 bin 759 ile Kepez, en az nüfusa sahip ilçesi ise 2 bin 800 ile İbradı’dır.

Yukarıda saydığımız ekonomi etkenler nüfusa olumlu yönde etki etmektedir. Özellikle turizm alanı olması sebebiyle nüfus hızlı bir şekilde artmıştır. Turizm alanındaki yoğunluğun sebebi tamamen turizm sektörünün etkisi iken şehrin kırsal alanındaki nüfus yoğunluğunun sebebi ise tarıma elverişli alanların olmasıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

“Antalya’da Ekonomik Faaliyetler ve Antalya’nın Nüfusunu Artıran Etkenler” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi