Kategoriler
Coğrafya Öneriler

Bursa’da Ekonomik Faaliyetler ve Bursa’nın Nüfusunu Artıran Etkenler

Bursa Hakkında Kısa Bilgi

Yaşanabilir şehirler arasında Dünya sıralamasında 48. olan ülkemizde ise 1. olan Bursa Marmara Bölgesinde yer almaktadır. Bursa özellikle tarihi bakımından çok çok önemli bir yere sahiptir. Tarihinin zenginliği Bursa mutfağına da yansımış ve yöresel lezzetleri ile ün yapmış. İlk akla gelen lezzet ise Bursa İskender. Tarih boyunca önemli bir yere sahip olan Bursa sanayi bakımından da çok önemli bir yere sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Bursa’nın Ekonomik Faaliyetleri

Bursa başta otomotiv, tekstil, mobilya, makina ve gıda sektörleri olmak üzere birçok sektörde ilk sıralarda olan Bursa, tarihin ilk havlu üreten şehridir. Havlu üretimi halen de devam ediyor. Tarihte ipek üretimi ve bıçakçılık alanında dünyaya ün salmış Bursa’da şu an da bu üretim bitme noktasında.

Bursa Kaplıcaları Hangileridir? Tedavi Ettiği Hastalıklar

Bursa İlinin İlçeleri ve Bursa İlçelerinin Nüfusları

Bursa İlinin Meşhur Yöresel Yemekleri

Bursa’nın, İlçelerinin, Semtlerinin, Mahalle, Köy ve Kasabalarının Posta Kodları

Atatürk’ün Bursa Nutku Nedir? Atatürk’ün Bursa Nutku ile İlgili Tartışmalar

Türkiye’de ilk organize sanayi bölgesi 1961 yılında Bursa’da (Bursa Organize Sanayi Bölgesi) kurulmuş. Bursa’da otomotiv sektöründe otomobil, otobüs, tren vagonu ve bunların yedek parçaları üretilmekte; bunlar hem yurt içine hemde yurt dışına satılmaktadır. İnegöl’de organize sanayi bölgesinde başta mobilya olmak üzere tekstil, gıda, kağıt alanında üretim yapılmakta. Ayrıca Bursa’nın meşhurlarından bazıları kestanesi, şeftalisi, havlusu, Uludağı ve kaplıcalarıdır.

bursa nüfus yoğunluğu ekonomik faaliyetler

Bursa Nüfus Yoğunluğunu Artıran Başlıca Etkenler

Yukarıda bahsettiğimiz nedenler özellikle iş bulma konusunda kolaylık sağlamakta. Otomotiv, tekstil, mobilya, gıda gibi sektörlerde çalışmak isteyenler öncü şehirlerden olan Bursa’ya gelmekte ve buraya yerleşmekte. Ayrıca Uludağ, şeftali, kaplıca, kestane şekeri, yöresel lezzetleri gibi turist çeken birçok meşhurları vardır. Bursa’nın nüfusu 2014 yılı verilerine göre 2 milyon 787 bin 539 kişidir. Bunların 1 milyon 394 bin 715’i erkek, 1 milyon 392 bin 824’ü kadındır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi