Kategoriler
Coğrafya Öneriler

Ege Bölgesinin Bölümleri

Ege Bölgesi Bölümleri

Ülkemizin batısında bulunan Ege Bölgesinde 2 adet coğrafi bölüm vardır. Bunlar Ege Bölümü ve İç Batı Anadolu Bölümüdür. Türkiye’nin 21 bölümünden ikisi olan bu 2 bölümü birbirinden ayıran etkenler ise doğal etkenler (konum, yeryüzü şekilleri, iklim, bitki örtüsü), beşeri etkenler (nüfus, yerleşme) ve ekonomik etkenler (tarım ve hayvancılık, sanayi, ve madencilik, ticaret, turizm)’dir.

Sponsorlu Bağlantılar

Ege Bölgesi Ege Bölümü

Ege Bölgesinin batı kısmında yani Ege denizi sahilinde bulunan Ege Bölümünde Manisa, İzmir, Aydın, Denizli ve Muğla illeri bulunmaktadır. Ege Bölümünün sınırı üst tarafta Kaz Dağının kuzeyi, alt tarafta ise Marmaris’in doğusudur. Kaz Dağı, Madra Dağı, Yunt Dağı, Marmara Gölü, Bozdağlar, Aydın Dağları, Menteşe Dağları, Büyük Menderes Nehri, Kemer Barajı, Çamiçi Gölü ve Bakır Çayı Ege Bölümünde bulunmaktadır.

Ege Bölgesi Bölümleri
Ege Bölgesi Bölümleri

Ege Bölgesi İç Batı Anadolu Bölümü

Ege Bölgesinin doğu kısmında bulunan İç Batı Anadolu Bölümünde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar illeri bulunmaktadır. İç Batı Anadolu Bölümünün sınırı üst tarafta Akhisar’ın kuzeyi, alt tarafta ise Denizli’nin doğusudur. Eğrigöz Dağı, Türkmen Dağı, Yazılıkaya Platosu, Emir Dağları, Sandıklı Dağları, Demirköprü Barajı ve Adıgüzel Barajı İç Batı Anadolu Bölümünde bulunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi