Kategoriler
Edebiyat

24 Kasım Öğretmenler Günü İle İlgili Yazı

Toplumun Temel Taşları Öğretmenler

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün de üzerinde çok durduğu ve bu konuda birçok söz sarf ettiği öğretmenler, bir milletin en değerli varlıklarından birisidir. Zira öğretmenler gelecekteki yüzlerce doktoru, mühendisi, mimarı, veterineri, eczacıyı, çiftçiyi, öğretmeni v.b. yetiştirecektir. Zaten bugünkü doktorlar, mühendisler, mimarlar, çiftçiler öğretmenler, milletvekillerini (v.b.) de öğretmenler yetiştirmiştir. Bir öğretmenin verdiği eğitim ne kadar kaliteli ise ve devlet bir öğretmene ne kadar çok imkan verirse o devlet o kadar baki kalır. Dolayısıyla şunu çok rahay söyleyebiliriz ki öğretmenler toplumun temel taşlarıdır.

24 Kasım Öğretmenler Günü Hakkında Yazı

24 Kasım Öğretmenler Günü

Sponsorlu Bağlantılar

Her yıl 24 Kasım’da öğretmenlerin toplum içerisinde yerini, değerini ve önemini daha da saygınlaştırmak için düzenlenen bir gündür. 24 kasım’da öğrenciler ile öğretmenler arasında saygıyı, dayanışmayı ve tabii ki sevgi bağlarını güçlendirmek için etkinlikler düzenlenmektedir. Şimdiye kadar emek vermiş emekli öğretmenlerimzi anarken öğretmenlik mesleğine yeni giriş yapmış olanların ise nasıl kutsal bir meslek içerisinde olduklarını göstermek ve öğretmenlik mesleği bilincini aşılamak için her 24 kasım günü özellikle okullarda öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Ülkemizde ilk öğretmenler günü kutlamaları ulu önder Atatürk’ün doğumunun 100. doğum yıldönümüne denk gelen senede 24 kasım 1981 yılında kutlanmıştır. Günümüzde ülkemizde kullanılan alfabemiz Türk milletinin büyük bir cehalet içerisinde kavurulup mahvolmasından kurtarabilmek adına (ki bu konuda başarılı olunmuş ve okuma yazma yüzdesi medeni ülkeler seviyesine gelmiştir) Atatürk’ün de bizzat içinde bulunduğu bir çalışma grubu tarafından 1928 yılında benimsenmiştir. İşte bu yeni alfabeyi eski arapça ve osmanlıcanın zor öğrenilmesi sebebi ile okuma yazma oranının oldukça düşük olduğu ülkemizde okur yazarlık oranını yükseltmek için 24 kasım 1928 yılında o dönemki adı ile Millet Mektepleri (Ulus okullları) açılagelnmiştir. Ayrıca ulu önder Atatürk’te başöğretmen ilan edilmiştir. Atatürk her gittiği yerde ve her fırsatta tahta başında yeni alfabeyi öğretmek için elinden gelen tüm çabayı göstermiş ve bu konuda da başarılı olmuştur.

Bu sebepledir ki yeni alfabemizin kabul edilip ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün başöğretmen ilan edildiği 24 kasım gününü öğretmenler günü olarak kutlamak ve çeşitli etkinliklerle geçirmekteyiz. 24 kasım günü öğretmenlik mesleği ile ilgili ve öğretmenler ile ilgili tüm sorunlar masaya yatırılmakta ve bu mesleğin dolayısıyla toplumun gelişimi için yeni çare ve teknikler için kararlar da alınmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi