Kategoriler
Edebiyat

30 Ağustos Zafer Bayramı Nedir? Neden Kutlanır?

30 Ağustos Zafer Bayramı Nedir? Niçin Kutlanır?

30 Ağustos Zafer Bayramı, her yıl 30 Ağustos günü hem ülkemizde hemde KKTC’de kutlanan ulusal bir bayramdır. Bu bayramın kutlanmasının sebebi Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ise 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve 30 Ağustos 1922 yılında Dumlupınar’da biten, başkomutanlığını Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı muharebedir. 30 Ağustos Zafer Bayramı ise bunu anmak için kutlanan bir ulusal bayramdır.

Sponsorlu Bağlantılar

30 Ağustos Zafer Bayramı İlk Ne Zaman Kutlandı?

30 Ağustos Zafer Bayramı

Bu ulusal bayram ilk olarak 1 yıl sonra yani 1923 yılında Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir illerinde kutlanmıştır. Resmi olarak ise 1935 yılında ilk adım atılmıştır. 1935’in Mayıs ayında 30 Ağustos günü, Zafer Bayramı olarak ilan edildi. 30 Ağustos günü, ülkemizde resmi tatildir.

30 Ağustos Zafer Bayramı İle İlgili Yazı

Türk Milleti Atatürk’ün önderliğinde ayaklanmış, yurdunu, özgürlüğünü ve bağımsızlığını korumak için silaha sarılmış; Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış; İnönü’nde, Sakarya’da, Antep’te ve Doğu Cephesinde düşmanlara gereken dersi vermiş; 26 Ağustos’ta şahlanarak Yunan ordularını söküp atmış, denize doğru kovalamıştır.

30 Ağustos akşamına doğru kesin zafer kazanılmıştır. Artık düşman arkasına bakmadan kaçmaya başlamıştır. 30 Ağustos Zaferi, Türkleri, kurtuluşa, özgürlüğe ve tam bağımsızlığa kavuşturdu. Bu nedenle her yıl 30 Ağustos günü tüm yurtta kutlanır. Aynı zamanda 30 Ağustos günü Türk Cumhuriyeti’ne giden yolda açılmıştır. Çünkü artık Anadolu toprakları Osmanlı Devleti’nin ayak diretmesine rağmen temizlenmeye başlanmıştır. 30 Ağustos günlerinde lütfen kutlama törenlerine katılalım.

Bugünlere gelmemiz sağlayan Cumhuriyet devrimcilerine ve şehitlerimize en büyük saygıyı gösterelim. Kahraman ordumuz bu özel günde geçit törenleri yapar, gücünü ve yenilmezliğini, barışa katkısını dünyaya gösterir. Yaşasın Türk ordusu, Yaşasın özgürlük ve tam bağımsızlık.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi