Kategoriler
Edebiyat

Dramanın Dünyada ve Türkiye’deki Gelişimi (Özet)

Dramanın Dünyada ve Türkiye’deki Gelişimi

Dramanın Dünyada Gelişimi

Drama eğitim alanında ilk defa 1900’lü yılların başında kullanılmıştır. Bazı araştırmalara göre 1911 yılındaki drama derslerinde adı geçen kişi Harriet Finlay-Johnson’dır. Daha sonra 1954 yılında Peter Slade’in ve 1967 yılında ise Brian Way’in isimleri geçmektedir. Ama 1970 yılında dramanın anası olarak isimlendirilen Dorothy Heathcote eğitimde dramayı yeniden tasarlamış ve dramaya ivme kazandırmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Dramanın Türkiye’deki Gelişimi

Ülkemiz, drama ilk olarak 1945 yılında Emin Özdemir ile tanışmıştır diyebiliriz. Sonrasında ise 1950 yılında Selahattin Çoruh yazdığı dramalar ile önemli katkı sağlamıştır. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı 1943, 1951, 1966 ve 1968 yıllarında müfredata kısmen dahil edildi.

Dramanın Dünyada ve Türkiye'deki Gelişimi

Günümüzde Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde tezli ve tezsiz lisans üstü programlar getirildi. Bunda Prof. Dr. İnci San’ın büyük katkısı var. Şu an da Milli Eğitim Bakanlığı ise dramayı, seçmeli ders olarak programına almıştır. Ayrıca Eğitim Fakültelerinde okul öncesi, ilköğretim ve yabancı dil bölümlerinde zorunlu ders haline gelmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi