Kategoriler
Edebiyat

Edebiyat Yazısı Nedir? Edebiyat Yazısının Eser Olarak Kabul Edilmesinin Aşamaları

Edebiyat Yazısı nasıl yazılır, Edebiyat Yazısı ne demektir, Edebiyat Yazısı nasıl eser olarak kabul edilir, Edebiyat Yazısının eser olarak kabul edilmesi için şartlar nelerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Edebiyat Yazısı Ne Demektir

Her hangi bir şiir, bir düz yazı yazabilmeyi herkes yapabilir. Önemli olan, onun bir eser, güzel sanat eseri olmasıdır ve bu eseri yaratmanın da bazı aşamaları vardır.

Edebiyat Yazısı Aşamaları

Yaratıcılık, duygu ve düşünce gerektiren bir eser yazmanın aşamaları şöyledir;

1 – İlk olarak, yapacağımız sanat eserine gönülden değer vermemiz ve yapabileceğimize “inanmamız” gerekir.

2 – Daha sonra yapacağımız eserinin konu aldığı sanat dalıyla ilgili yoğun bir araştırma yapmamız gerekir. Bu bize yaptığımız araştırmada o sanatın tarihinde ve günümüzde kullanılmış ve kullanılan bazı yöntemler hakkında bilgi verir.

Edebiyat

3 – Hayatın gündemini veya geçmişteki olayları ele alarak bu olayları yapacağımız esere yansıtmamız gerekir. Ele aldığımız bu konuları eserde “gizli” ve “dolaylı” bir şekilde belirtmemiz gerekir. Bu eseri okuyan insanların eseri okurken düşünmelerini gerektirmesini sağlar ve her zaman düşünce gerektiren eserler daha önemli ve değerlerdir. Mesela Osman Hamdi beyin bir eseri olan kaplumbağa terbiyecisi resmi insana düşünme ve anlama gerektiren bir eserdir. Bu eserde insanın çağdaşlaşması ele alınmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

4 – Daha sonra edebiyat sanatıyla ilişkili bir sürü kitaplar, antolojiler ve yazılar okumak gerekir. Çünkü başka yazarların yorumları bize fikirler verir. Fakat yanlış anlaşılmasın! Başka yazarın yorumunun tamamını almamalıyız. Sadece yazıda ele alınan konu hakkında ve sanatçının yapmış olduğu yorum tarzı hakkında fikir edinebiliriz.

5 – Önemli olan başka bir konu ise yaptığımız eser veya eserleri kendimize meslek malzemesi etmemeliyiz.bu zanaatkarcılık olur.

6 – Son olarak yazdığımız edebi yapıtı yapılan yarışmalara, sergilere veya yapıtın ait olduğu sanat dalıyla alakalı olan kurumlara verilmesi gerekir.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi