Kategoriler
Edebiyat

Gaziler (Gaziler Günü) İle İlgili Güzel Sözler ve Kompozisyon

Gazilerimiz ve Değerleri

Ülkemizde ve diğer birçok ülkede ülkesi için canını feda edenlere şehit denilmektedir. Ama bazı insanlarda vardır ki ülkesi için canını vermeyi göze alarak savaşa gider ve ya sağ salim geri döner yada bir takım yerlerinden yaralanır. İşte savaşa gidip canını vermeden dönen insanlara bizler gazi demekteyiz ve gaziler Türkiye Cumhuriyeti milleti için çok önemli ve değerlidir. Bilindiği gibi genellikle gazi kelimesi, Kurtuluş Savaşı gazileri ile gündeme gelmekte.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca Kurtuluş Savaşı gazilerinden en sonuncusunu da 2008 yılında kaybettik. Yani artık Kurtuluş Savaşına katılıp da hayatta kalan insan yok. Hepsi ahirete göçtüler. Allah hiçbir ülkeye savaşmayı nasip etmesin. Gazilerimiz bu kadar değerli iken gazilerimize güzel sözler söylemek ve gazilerimiz ile ilgili metinler hazırlamak, kompozisyonlar yazmak da bizlerin görevi. İşte sizlere gazilerimiz için söylenmiş güzel sözler, özlü sözler ve vecizeler.

Bilindiği gibi her yıl 19 Eylül tarihinde Gaziler günü kutlanmakta ve gazilerimizi yılın bir günü de olsa hatırlamaktayız.

Gaziler Günü
Gaziler Günü

Gaziler Günü İle İlgili Güzel Sözler ve Özlü Sözler

Gaziler, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır.

Gaziler, destansı tarihimizin yaşayan abideleridir.

Gazilik, Türkiye Cumhuriyeti vatanseverliğinin, Türkiye Cumhuriyeti kahramanlığının ve Türkiye Cumhuriyeti fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır.

Gazilik, nesiller boyu taşınacak onurdur.

Şehit olmayı göze almayan, gazi olamaz. (Arif Nihat Asya)

Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.

Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Gaziler Günü İle İlgili Kompozisyon

Bugün 19 Eylül Gaziler Günü Bilindiği gibi, Muharip Gazi, harbe katılıp da, harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir.

1. Dünya savaşından sonra cennet vatanın topraklarını işgal eden işgal güçlerine karşı Mustafa Kemal’in önderliğinde Şerefli bir kurtuluş mücadelesi vermiştir.

İşte bu kurtuluş savaşında batı cephesinde devam eden Kütahya-Eskişehir savaşlarında elde ettikleri başarıyı devam ettirerek, Türk ordusuna son darbeyi vurup Ankara’yı işgal etmeyi düşünen Yunanlılar 13 Ağustos 1921 de yeni bir saldırı başlattılar.23 Ağustos 1921 de başlayan ve 22 gün 22 gece süren Sakarya savaşında atından düşüp yaralanmasına rağmen cepheden ayrılmayıp üstün komutanlık, vatan ve millet sevgisini bir defa daha ortaya koyan Mustafa Kemal Paşaya 19 Eylül 1921 de TBMM tarafından Gazilik unvanı ile Mareşallik rütbesi verilmiştir.

İşte bu büyük mücadele sonunda hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ancak dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamaya, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler.

Sponsorlu Bağlantılar

Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, onlara saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi