Kategoriler
Edebiyat

Hayvan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Hayvanları Sevmenin Güzelliği

Unutmamalıyız ki hayvanlar da insanlar gibi canlı birer varlıklardır ve kimsenin keyfine göre hayvanlara işkence yapma, onları öldürme, katletme, kötü davranma hakkı yoktur. Şuan da olduğu gibi geçmişte de hayvanlara olan duyarlılık vardı. Atalarımızın ve büyük düşünürlerin hayvanları korumamız, sevmemiz, kötü davranmamamız gerektiğini belirten birçok sözleri vardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Birçok cani insan hayvanların sadece para için hayvanlara akıl almaz işkenceler yapmaktalar. Ama bilinçli insanların, bu canilik yapan insanlara herşeyin para olmadığını, gelecek nesle yaşanabilir bir dünya bırakmamız gerektiğini, hayvanlarında bu dünyada varolma nedenlerinin olduğunu anlatması gerekiyor.

hayvanları koruma günü

Hayvan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Bu alemde sadece insanlar yaşamıyor. Başka canlılar var ve onlar da bazı insanlar gibi bakıma muhtaç olabiliyor. İşte bu durumlarda insan devreye girerek onların hastalıklarını gideriyor, varsa yaralarını sarıyor.

Hayvan sevgisi insan sevgisi gibidir. Onlara da merhametle yaklaştığımız zaman mutlu oluruz. Onların da sıcak bir yuvaya, iyi bir yaşama ihtiyacı olduğunu düşünerek onlara davranırsak ileride bizler de kişilik sahibi bireyler olabiliriz. Hayvan sevgisi, insan hayatını renklendirir, insanların diğer insanlarla olan ilişkilerini de arttırır.

Hayvanlarla haşır neşir olan insanların psikolojik yönleri de gelişir, insanlarla iletişimi de kolaylaşır. Hayvan sevgisi insanda merhamet duygusunu geliştirir. Onlara zarar vermemeye çalışarak hareket eden insan vicdanen rahat olur. Ayrıca çevresine de örnek olarak onların da hayvanları sevmesini ve zor durumda kalan aç kalan hayvanlara yardım etmesini sağlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Kısacası hayvan sevgisi insan sevgisi kadar kıymetli ve değerlidir. Önemli olan hayvanlara eziyet etmeden, onların da yaşam hakkı olduğunu bilerek onlara şefkatle yaklaşmaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi