Kategoriler
Edebiyat

Kızılay Haftası İle İlgili Kompozisyon ve Kızılay Haftası İçin Güzel Sözler

Okullarımızda Kızılay Haftası

Hiçbir şekilde ayrım yapmadan her türlü ihtiyaç sahibinin yardımına koşan Kızılay için ülkemizde her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanmakta. Okullarda seçilen Kızılay Kolu öğrencileri tarafında bu haftada Kızılay herkese anlatılmakta. Bunların hepsi bir yana bu kadar yardıma koşan Kızılay’ımız azıcıkta olsa güzel bir sözü hak ediyor. Ama biz bir tane değil onlarca güzel söz söylüyoruz.

Kızılay Haftası İle İlgili Kompozisyon

Kızılay, her zaman karşılaşılan afetlerle, salgın hastalıklarla mücadele eder. Bu bakımdan sağlık ve sosyal dayanışma açısından önemlidir. Kan bağışı, aşılar gibi konularda halkın bilinçlenmesine de yardımcı olur. İnsanları ve toplumu her konuda bilinçlendirir ve insanlık duygusunu yüceltir. Yardım ve birlik duygularını geliştirir. Kızılay’ın önemi, yaşanan afetlerle daha da ortaya çıkmaktadır. Örneğin; 1999 Marmara depreminde depremden zarar gören insanların yardımına koşup, onlara ilâç, yiyecek ve içecek dağıtması bunu ortaya koyar. Yani tam bir kara gün dostudur.

Sponsorlu Bağlantılar

Kızılay, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın tüm insanlığa yardım elini uzatır. Bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgeler. Kan bağışı üzerine dikkat çekerler. Kimi insanlar kan vermenin zararlı olduğu düşüncesindedirler. Oysa sağlıklı her insan kan verebilir. Kan bağışı, hem kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımını canlı tutar hem de insanın dolaşımına dinçlik ve canlılık kazandırıp, kanın yerine genç hücrelerin dolaşıma katılmasını sağlar.

Kızılay’ın yaptığı tüm yardımlar, halkın yardım ve bağışlarından oluşur. En basitinden bir Kızılay pulu almak ya da kan bağışı yapmak bile önemli bağıştır. Bir gün biz de felâkete uğrarsak, Kızılay’ın bizim de yardımımıza koşacağını unutmamalıyız.

Kızılay Haftası güzel sözler

Kızılay Haftası ile İlgili Güzel Sözler

>>> Kızılay ocağı şefkat ve ana kucağıdır.

>>> Bir damla kan bir hayat kurtarır.

>>> Kızılay’a yardım insanlığa hizmettir.

>>> Kızılay’a yardım eden felaketten korkmaz.

>>> Ne mutlu Kızılay’a bağışta bulunup, çaresizlere yardım elini uzatanlara.

>>> Kızılay’ı unutma, acı günlerinde sana yardımcı olur.

>>> Cömertlik soylu insanın merhametidir.

>>> Kızılay’a sahip çıkalım, koruyalım ve üye olalım.

>>> Kızılay barışta ve savaşta yanımızdadır.

>>> İyi günde yardım eden, acı günde Kızılay’ı yanında bulur.

>>> İlaç sancıyı, Kızılay acıyı dindirir.

>>> Acılar paylaşıldıkça azalır.

>>> Kızılay kara gün dostudur.

>>> Acılı günlerin en yakın dostu Kızılay’dır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi