Kategoriler
Edebiyat

Lösemili Çocuklar Haftası İle İlgili Yazı

Lösemi Hastalığı ve İnsanları Bilinçlendirme

Lösemi bir kan hastalığı olup toplumda kan kanseri olarak bilinmektedir. Lösemi en fazla 2 ila 5 yaş arasındaki çocuklarda görülmektedir. Bu hastalığa her yıl binlerce kişi daha yakalanmakta. Böyle tedavisi çok zor bir hastalığa dikkat çekmek ve insanları bilinçlendirmek için her yıl 2 Kasım ile 8 Kasım arası Lösemili Çocuklar Haftası olarak belirlenmiş ve her yıl bu tarihler arasında insanlar bilinçlendiriliyorlar.

Lösemili Çocuklar Haftası Hakkında Yazı

Lösemili Çocuklar Haftası hakkında yazı

Sponsorlu Bağlantılar

Lösemi, damarlarımızdaki kanın yapım merkezi olan kemik iliğinin, normal olmayan kan hücreleri tarafından istila edilerek kan yapımının du­raksaması sonucu meydana gelen bir hastalıktır. Lösemi hastalığı tedavi edilebilen bir hastalıktır. Tedavisi pa­halı da olsa, hasta çocuklar sadece ailelerinin değil, toplumun çocuklarıdır. Sağlıklı toplum, sağlıklı bireylerden oluşur. O hâlde sağlıklı toplum için çocukların sağlıklarına çok dikkat etmeliyiz.

Hafta süresince okullarda lösemi hastalarının karşılaştıkları so­runlar anlatılmaktadır. Hasta çocukların okullarından, arkadaşla­rından uzak kalmaları sosyal etkinliklere katılamamaları, sevdikle­ri bazı yiyecekleri yiyememeleri, tedavi süresince ailelerin maddi sorunlar yaşaması ve hastanede hasta çocuklarına refakat et­mek isteyen ailelerin çalıştıkları iş yerlerinden sık sık izin almada karşılaştıkları güçlükleri anlatan resim, afiş ve fotoğraflar sergilenir. Film ve slayt gösterileri düzenlenir, Şiirler okunur, konuşmalar yapı­lır. Çevredeki hastanelerde tedavi gören lösemili hastalar ziyaret edilerek onlara maddi ve manevi destek sağlanır.

Bu hastalığın tedavisinde başarı oranı, erken tanı sonucu çok yüksektir. Bu nedenle öğrencilerin lösemi hastalığını tanımaları amacıyla etkinlikler düzenlenir, hastalığa karşı duyarlı olmaları amaçlanır. Hafta süresince basın ve yayın organlarında lösemi hastalığını topluma tanıtıcı çalışmalar yapılır. Lösemi hastalarına karşı toplumda varsa yanlış inanışların ortadan kaldırılmasına çalışılır (Lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir. Hastaların maske tak­maları, sadece mikroplardan korunmak içindir.).

Ayrıca okullarda ve basın yayın organlarında hafta süresince lösemi hastalarına maddi ve manevi en büyük desteği sağlayan LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı’nın çalışmalarından örnekler verilir. Halkımızın bu vakfa yardımcı olmaları için bil­gilendirme çalışmaları yapılır,

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi