Kategoriler
Edebiyat

Olgu Nedir? Görüş Nedir? Olgu ve Görüş Arasındaki Farklar

Olgunun anlamı nedir, görüşün kelime anlamı nedir, olgu ile görüş arasında ne gibi farklar vardır, olgunun görüşten farkı nedir, görüşün olgudan farkı nedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Olgu Nedir?

Kendini, bir arkadaşını, gezdiğin bir yeri veya bir olayı anlatırken çeşitli cümleler kullanırsın. Bunlardan bazıları herkes tarafından kabul edilebilecek, ölçülebilir ve kanıtlanabi-lir nitelikte bilgiler içerir. Örneğin “ Boyum 170 cm’dir. ” , “ Saç rengim siyahtır. ” , “ Arkadaşım 65 kg’dır. ” , “ Ayasofya İstanbul’dadır. ” gibi ifadeler , kanıtlanabilir ve herkesçe kabul edilebilecek ifadelerdir. Bu tür ifadelere genel olarak olgu adı verilir.

Görüş Nedir?

Konuşmaların sırasında kurduğun bazı cümleler ise gördüklerinin veya duyduklarının sende uyandırdığı duygu ve düşünceleri içerir. Örneğin “ Emre, dünyanın en iyi futbolcusudur. ” , “ Muzun tadı çilekten daha güzeldir. ” , “ Pamukkale, dünyanın yedi harikasından biri olmalıdır.” gibi cümleler yalnız senin düşüncelerini yansıtır.

olgu ve görüş

 

Bu söylediklerine katılanlar olabileceği gibi katılmayanlar da olacaktır. Kişilere göre değişen bu tür ifadelere görüş denir.

Görüş ve Olgu Arasındaki Farklar

Olgu kesinliği olan bir durum olmasına rağmen görüş kişiden kişiye değişen bir durumdur.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi