Kategoriler
Edebiyat

Trafik Haftası İle İlgili Yazı

Trafik Kurallarına Uyalım, Uymayanları Uyaralım

Mayıs ayının ilk Cumartesi günü ile başlayan hafta Trafik Haftasıdır. Bu hafta tüm ülkede gerekli bölgelerde trafiğin önemi, trafik kurallarının ne kadar önemli olduğu, trafik kurallarına uyulduğu taktirde ve uyulmadığı taktirde neler olabileceği ve daha birçok konu insanlara anlatılır. Her şeyden önce böyle bir hafta belirlenerek insanların dikkati trafik konusuna çekilmekte. İnsanlar bu hafta da – ki özellik çocuklar – trafik konusunda daha fazla bilinçlendirilmekteler.

Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye’de trafikte her yıl binlerce kişi hayatını kaybetmektedir. Can kayıpları dışında daha fazla yapılan trafik kazalarında meydana gelen hasarlar milli gelire büyük bir darbe vurmaktadır. Olayın neresinden bakarsanız bakın her yönüyle zarar gördüğümüz, her şeyden önce can kayıpları yaşadığımız istenmeyen olaylardır.

Trafik Haftasının Tarihi

Ülkemizinde üye olduğu Avrupa ülkeleri bir araya gelerek bir konsey oluşturdu ve Mayıs ayının ilk cumartesi günüyle başlayan haftayı “Uluslararası Karayolu Güven Haftası” olarak ilan etti. Bu konseyin merkezi Paris’te bulunmaktadır. Türkiye’de önce “Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası” sonrasında ise “Trafik Haftası” olarak isimlendirildi.

Trafik Haftası yazı şiir

Trafik Haftasının Amacı

Böyle bir haftanın yapılmasının amacı, trafik sorunlarını çözümleyerek düzenli bir trafik sağlamak. Trafik kazalarını önlemektir. Trafik kazalarının çokluğu bakımından dünyanın ileri ülkelerinden biri olan Türkiye’de, Trafik Haftasının önemi büyüktür. Bu yüzden Trafik Haftasında ve yıl boyu, trafik kazalarının önlenmesi için çabalar harcanır. Mayıs ayının ilk cumartesi günü gazeteler, radyo ve televizyon, Trafik Haftasının başladığını bütün yurda duyururlar.

Okullarımızda özellikle ilkokullarımızda Trafik Haftası büyük bir önem ve çalışmalarla değerlendirilir. Günlük hayatta daima karşıkarşıya bulunduğumuz, hatta birlikte yaşadığımız trafik kuralları açıklanır, uygulamalı bir şekilde öğretilir. Trafik polislerinden ve uzmanlardan kurulu ekipler, okullara giderek trafik kurallarını film göstererek anlatır ve öğretirler. Trafik kazalarını ve bunların sebeplerini gösterir, korunma yollarını açıklarlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Gazeteler, trafik kurallarına ve trafik kazalarına ait resimler, karikatürler, yazılar yayınlarlar. Trafik kazalarının doğurduğu büyük maddi ve manevi zararları dile getirirler. Radyoda da bu konuda yayınlar yapılır. Televizyonda yapılan yayınlar, yayalar ve sürücüler yönünden çok etkili ve faydalı olur. Şehirlerin büyük caddelerine beze yazılı ve trafik kazalarını önlemede etkili olan güzel sözler asılır.

Okullarda trafik kuralları, trafik kazaları, kazaların önlenmesi ile ilgili konuşmalar yapılır, şiirler okunur. Ayrıca kompozisyon, resim, karikatür, şiir yarışmaları açılır. Derece alanlar ödüllendirilir. Okul Eğitici Çalışma Kollarından “Trafik Kolu”, arkadaşlarına faydalı olmak için yoğun bir çalışma içine girer. Özellikle okula geliş gidişlerde trafik kurallarının uygulanmasında arkadaşlarına yol gösterirler. Yardımcı olurlar. Trafik kazalarından korunmak için neler yapılacağını uygulamalı bir şekilde öğretirler. Trafik Haftası, yayın organları, okulları, trafik ekipleri ve uzmanları, yayaları, sürücüleri ile milletçe en iyi bir şekilde değerlendirilir. Çalışanlara herkes yardımcı olur, saygı duyar.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi