Kategoriler
Edebiyat

Turizm Haftası Hakkında Yazı

Türkiye ve Turizm

Ülkemiz bilindiği turizm açısından muhteşem bir ülke. Her an dört mevsimin yaşandığı Türkiye, doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ve güneyi ile cennet bir ülke. Örneğin doğuda kayak yaparken aynı anda Akdeniz ve Ege sahillerinde denize girilebiliyor. Karadeniz’in yeşil doğası ile büyüleyici. Coğrafi koşullarının güzelliği kadar ülkemizde insanlarda son derece sıcak kanlı, iyilik ve yardım severdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bütün bunların yanı sıra turizm ülke geliri bakımından son derece önemli bir yere sahiptir. Türkiye’ye gelen turistlerin ülkemizde bıraktıkları paralar ile ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmaktalar. Turizmin ülke açısından ne kadar önemli olduğu anlatmak ve insanları bilinçlendirmek için he yıl 15 Nisan ile 22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanmakta ve ülke çapında bir takım etkinlikler düzenlenmektedir.

Turizm Haftası yazı şiir

Turizm Haftası Kutlamaları

Her yıl 15 Nisanla 22 Nisan arasındaki haftayı “TURİZM HAFTASI” olarak kutlarız. Hafta boyunca gazeteler, dergiler, radyo ve televizyon turizmin önemini belirten yayınlar yapar. Ayrıca ülkemizin turistik yerleri tanıtılır. Yerli ve yabancı turistlere karşı nasıl davranacağımız açıklanır. Turizmin ülkemize kazandırdıkları ve kazandıracakları örneklerle ve önemle anlatılır. Okullarda da aynı konular işlenir.

Turizm ve turistlere özellikle yabancı turistlerle ilgili kompozisyon, resim, şiir yarışmaları yapılır. Bu yarışmada derece alanlara ödüller verilir. Turizm Haftası’nın amacı, turistik yerlerimizi tanıtmak, ülkemize daha çok turist gelmesini sağlamaktır. Ülkemize gelen yabancı turistleri memnun etme yollarını açıklamaktır.

Ülkemizin turizm yönünden en iyi hizmeti vermesi için başta Turizm Bakanlığı olmak üzere Turizm Bankası, Turizm Kurumu vardır. Turizm Bakanlığının temel görevi, Türkiye’nin turistik imkanlarını ortaya çıkarmak, değerlendirmek ve tanıtmaktır. Turizm Bankasının görevi, turistik tesisler kurmak, turizm sanayiine gerekli malzeme ve teçhizatı imal ve ithal etmek. Turistik yatırım yapacak özel teşebbüse krediler açmak. Yabancı firmalarla turizm konusunda işbirliği yapmak ve turizm sanayiine her yönden hizmet etmek.

Sponsorlu Bağlantılar

Turizm Kurumunun başta gelen görevi turizmi geliştirmektir. Bunun için Türkiye’yi turizm yönünden yabancılara tanıtmak, turistlerin turistik imkanlardan faydalanmalarını sağlayacak çalışmalar yapar. Devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarının yanında gücümüzün yettiği, dilimizin döndüğü kadar olmalıyız. Elbirliği, güç birliği ile turizmin gelişmesine yardımcı olmalıyız. Özellikle tarihi eserlerimizi korumalıyız.

Turizm, Turist ve Döviz Nedir?

İnsanların çeşitli amaçlarla yaptıkları gezilere turizm denir. Bu gezilere katılan kişilere de turist denir. İnsanlar daima yeni yerler görmek, bigiler kazanmak, eğlenmek, dinlenmek isterler. Alışveriş yaparlar. Daha sağlıklı olmak ve bazı hastalıklarını tedavi etmek için kaplıcalara, içmecelere giderler. Dağcılık, avcılık gibi sporları yapmaya elverişli yerlere gederler. Dini vecibeleri yerine getirmek için kutsal yerleri ziyaret ederler. Bu gibi geziler yurt içinde yapıldığı zaman iç turizm, yurt dışında yani ülkeler arasında yapılıyorsa dış turizm olur. Kendi ülkemizde turistik gezi yapanlara yerli turist, kendi ülkesi dışındaki ülkelerde turistik gezi yapanlara da yabancı turist denir.

Turizm, turistlere ve ülkelere büyük faydalar sağlar. Turistik gezi yapan kişi yeni yerler, insanlar tanır. Tarihi yerleri ve eserleri görür. Doğal güzelliklerden faydalanır. Böylece bilgisi, görgüsü artar. Yeni tanıdığı insanlarla dostluklar, arkadaşlıklar kurar. Dünya insanları arasında yakınlaşma, sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurulur. Barış içerisinde mutlu yaşama duyguları gelişir, güçlenir.

Turizmin ülkelere sağladığı faydalar da çok önemlidir. Turistik yerler, turistlerin gelmesiyle şenlenir. Hareketli ekonomik hayat meydana gelir. Alışverişler çoğalır. Turizm hizmetlerinde yenilikler, gelişmeler olur. Özellikle yabancı turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak için harcadıkları para yani döviz ülkede kalır. Döviz; bir ülkenin kalkınmasında en önemli faktördür. Turizm de döviz sağlayan kaynaktır. Bu yüzden ülkelerin zengin olmasında, insanlarının kalkınmış bir ülkede daha mutlu yaşamasında turizmin rolü büyüktür.

Ülkemiz, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, iklimi, denizi, kumu, misafirperver insanları ile dünyanın en güzel turistik bir ülkesidir. Yabancı turistlerin aradığı, tekrar tekrar geldiği cennet ülkemiz Türkiye, son yıllarda sayıları hızla artan yabancı turistleri misafir etmektedir. Yurdumuzda turizm hareketleri son yıllarda canlandı. Yollar, taşıt araçları, eğlence yerleri yetersizdi. Özellikle son yıllarda büyük turizm yatırımları yapıldı.

Sponsorlu Bağlantılar

Yabancı turistlerin rahatlıkla konaklayacakları modern oteller ve moteller yapıldı. Temiz, ucuz, lezzetli Türk yemekleri sunan lokantalar açıldı. Plajlar, kampinkler, eğlence yerleri, alışveriş merkezleri ile turiste en iyi hizmet getirildi. Böylece özellikle yabancı turistler güvenle, rahatlıkla, mutluluk içinde yurdumuza gelmekte ve kalmaktadır. Bu konuda devletin görevleri yanında vatandaş olarak da hepimize önemli görevler düşmektedir.

Bu görevlerin başında turistik yerlerimizi korumak, geliştirmek,temizliğine çok dikkat etmek ve tanıtmaktır. Yerli olsun, yabancı olsun turist temizlik ister, güler yüz, doğruluk ister. Turistlere karşı göstereceğimiz sıcak ilgi, yakınlık, yardımcı olmak Türk misafirperverliğinin, Türk vatandaşlığının gereği ve insanlık borcudur. Ülke kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Ülkemizden memnun olarak ayrılan turist, daha çok turistin gelmesine sebep olur. Daha çok turist, daha çok döviz demektir. Daha çok döviz de kalkınma, zenginlik, mutluluktur.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi