Kategoriler
Edebiyat

Yaratıcı Dramanın Aşamaları ve Kullanılan Araç-Gereçler

Yaratıcı Dramanın Aşamaları

Yaratıcı drama 3 aşamdan oluşmaktadır. Bunlar ısınma/hazırlık aşaması, canlandırma aşaması ve değerlendirme/tartışma aşamasıdır. Bunlar 1 saat ila 3 saat arasında bir zaman almaktadır. Şimdi bunlara teker teker bakalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Yaratıcı Dramada Isınma-Hazırlık Aşaması

Adından da anlaşılacağı gibi gruptaki üyelerin dramaya yakınlık duymasını, alışmasını ve bir sonraki aşamaya hazırlık yapmalarını sağlamak. Bu aşama daha çok spor, dans gibi bedenin harekete geçirildiği aşamadır. Grup lideri/eğitmeni önderliğinde tanışma, uyum sağlama, etkileşim, güven duyma özellikleri kazandırılır.

Yaratıcı Dramada Canlandırma Aşaması

Farklı bir kişinin kimliğine bürünüp geçmiş bir olayı göstererek yaşatmaktır. Bu canlandırmalar tek bir kişi olabileceği biri birden fazla kişi veya gruplar halinde de olabilir. Rol yapma (pandomim) ve doğaçlama bu aşamadadır.

Rol Oynama (Pandomim) Nedir?

Önceden belirlenmiş kurallar dahilinde özgür olarak oyun kurma ve oyunu geliştirme çalışmalarıdır. Yaratıcılık çok çok önemlidir.

Doğaçlama Nedir?

Belirlenmiş bir konudan yola çıkarak belli bir hedefe doğru aşama aşama yol alınır. Hem bireysellik hemde yaratıcılık çok önemlidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Yaratıcı Dramada Değerlendirme-Tartışma Aşaması

Yaratıcı drama sonunda elde edilen sonuçlar değerlendirilir. Üyeler duygularını, düşüncelerini ve kazanımlarını paylaşırlar.

Yaratıcı Dramanın Aşamaları ve Kullanılan Araç-Gereçler

Yaratıcı Dramada Kullanılan Araç ve Gereçler

Yaratıcı dramada hemen hemen her şey araç-gereç olarak kullanılabilir. Bir bastonun kılıç, bir düğmenin dinleme cihazı, bir kalemin mekik v.b. olarak kullanılması gibi. Ama CD, DVD, video gibi müzik araçları başta olmak üzere en çok poster, karton, kukla, boya, kitap, dergi, gazete, oyuncak, afiş, broşür gibi araç ve gereçler kullanılmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi