Kategoriler
Genel Kültür

A.F.C. Bournemouth Futbol Kulübü

A.F.C. Bournemouth Kuruluşu

AFC Bournemouth, İngiliz futbol lig sisteminin en üst seviyesindeki Premier Lig’de oynayan Dorset Bournemouth merkezli profesyonel bir birlik futbol kulübüdür. 1890’da Boscombe St. John’s Institute F.C olarak kurulan kulüp 1899’da Boscombe F.C. olarak yeniden kuruldu. Bournemouth ve Boscombe Athletic F.C.’ye dönüştü. 1972’de bugünkü adını almadan önce 1923’te Bournemouth ve Boscombe Athletic F.C. olarak değiştirildi. 1910’dan beri Dean Court’daki evlerinde oynuyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca Futbol Ligi Kupasını ve Futbol Ligi Üçüncü Lig Güney Kupasını kazandılar. Şu anda (2017 yılı) teknik direktörlüğü Eddie Howe tarafından yönetilen kulüp, 2015-16 sezonunda AFC Bournemouth İngiltere’nin en büyük liginde ilk kez oynamayı başardı.

Kulübün kuruluşunun kesin tarihi bilinmemekle birlikte 1899 sonbaharında kurulduğuna dair kanıtlar var. Kulüp, başlangıçta Boscombe F.C. olarak biliniyordu. İlk başkan ise Mr. J. C. Nutt idi.

İlk sezonlarında yani 1899-1900 sezonunda Boscombe F.C. kulübü olarak Bournemouth ve District Junior League’de yarıştı. Ayrıca Hants Junior Cup’da oynuyorlardı. İlk iki sezon boyunca, Castlemain Bulvarında, Pokesdown’da bir futbol sahasında oynadılar. Üçüncü sezonundan itibaren takım King’s Park’ta oynadı. 1905-06 sezonunda Boscombe F.C. Amatör futbola yükseldi.

Kirazlar (Vişneler) Lakabını Aldılar

1910’da, kulübün Başkan J. E. Cooper Dean tarafından futbol sahası olarak Kings Park’ın yanındaki bir çorak alanda uzun süreli kiralama yapıldı. Bağışçıdan sonra Dean Court adında kendi topraklarında kulüp gelişmeye devam etti ve yerel futbol sahnesine hakim oldu. Ayrıca 1910 yılında kulüp, ilk profesyonel futbol oyuncusu olan B. Penton imza attı. Yaklaşık bu saatlerde “The Cherries” yani “Kirazlar ya da Vişneler” takma adını aldı.

Sponsorlu Bağlantılar

FA CUP’ta Oynama Başarısı

İlk kez 1913-14 sezonunda kulüp FA CUP’da rekabet etti. Bununla birlikte, kulübün gelişimi I. Dünya Savaşı’nın patlak vermesiyle 1914’de durduruldu ve Boscombe F.C. Hampshire Ligi’ne geri döndü. 1920’de Üçüncü Bölüm kuruldu ve Boscombe Orta Ölçekli bir başarı elde ettiği için Güney Ligi’ne terfi oldu.

A.F.C. Bournemouth Künye

  • Tam isim; Athetic Football Club Bournemouth
  • Takma isim; The Cherries (Kirazlar, Vişneler)
  • Renkler; Kırmızı – Siyah
  • Kuruluş; 1899
  • Stadyum; Dean Court, Bournemouth (Kapasite: 12.000) (2017 yılı itibariyle)
  • Sahibi; Maksim Demin (2017 yılı itibariyle)
  • Başkan; Jeff Mostyn (2017 yılı itibariyle)
  • Teknik direktör; Eddie Howe (2017 yılı itibariyle)
  • Lig; Premier League (2017 yılı itibariyle)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi