Kategoriler
Genel Kültür

Burç Nedir? Burç Ne Demektir? Burç Çeşitleri

Burç ne demektir, burç kelimesinin anlamı nedir, burç çeşitleri türleri nelerdir, ateş burçları nelerdir, toprak burçları nelerdir, hava burçlarının isimleri nelerdir, su burçlarının isimleri nelerdir? konuları hakkında bilgiler yazımızda mevcuttur.

Sponsorlu Bağlantılar

Burç Nedir?

Burç, astronomik olarak gökkubbede yer alan 12 Takım Yıldızına verilen isimdir. Astrominin incelediği takım Yıldızlarıyla Batı Astrolojisinin hiçbir alakası yoktur. Batı astrolojisi Mevsimleri esas alarak çıkartılır. Bir insanın anne karnından çıkıp ilk nefesini aldığı anda gökyüzü konumunu gösteren şemaya Yıldız Haritası adı verilir. Astroloji Göksel olan cisimlerin İnsanla arasındaki ilişkiyi inceler fakat bilim dalı olarak kabul edilmez. Gökbilim ilmi ise Gökyüzünde bulunan Takım Yıldızlarını, Yıldızları, Göksel olan bütün cisimlerin inceleyen bilim dalıdır.

burç nedir

Takımyıldızları Hint Astrolojisinde kullanılır. Hint astrolojisi gerek karakter analizi ve gerek dasa sistemiyle yapılan gelecek öngörülerinde başarılı yorumlarıyla ön plana çıkmaktadır. Batı Astrolojisiyle Vedik Astroloji arasında yaklaşık 23,5 derece kayma vardır. Bu kaymaya Ayanamsa adı verilir. Takım Yıldızları aynı zamanda Astronomiyle alakalıdır.

Burç kelimesi Arapçadan Türkçemize geçmiş bir kelimedir. Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre burç;

Kale duvarlarından daha yüksek, yuvarlak, dört köşe veya çok köşeli kale çıkıntısı

Burc Kelimesi Aynı zamanda Kuran-ı Kerim’de iniş sırasına göre 27. Sure’dir. Resmi kabul edilen Sure ise 85’tir. Sure’nin ilk Ayeti, “Andolsun o burçlarla dolu göğe” olarak başlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Burç Türleri

Astrolojide burçlar dört gruba ayrılmıştır: Ateş, toprak, hava ve su. Her grupta üç burç bulunur. Kişinin hangi gruba ait oluduğu bilinirse temel kişilik özelliklerinin daha iyi anlaşılabildiği varsayılır.

  • Ateş burçları; Koç, Aslan ve Yay
  • Toprak burçları; Boğa, Başak ve Oğlak
  • Hava burçları; İkizler, Terazi ve Kova
  • Su burçları; Yengeç, Akrep ve Balık

Zodyak’a göre burç sırası;

Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık. Bu sıralamayla bir burcun Zodyak’da (burçlar kuşağı) kaçıncı burç olduğu öğrenilebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi