Kategoriler
Genel Kültür

Halkalı’dan Otogara Ulaşım

Halkalı’dan Otogara Gidebilmeniz İçin…

Eğer İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı’dan Esenler Otogara gitmek istiyorsanız ulaşım oldukça basit. Eğer Halkalı merkez, Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi, Sabahattin Zaim Üniversitesi, Halkalı Kent Hastanesi gibi noktalarda bulunuyorsanız Şirinevler’e giden üstünde mavi şapkası bulunan minibüslere yani dolmuşlara veya bu noktalardan geçen herhangi bir İETT otobüsüne ( genellikle 79G – 76Ş – 89YB hatlı İETT otobüsleri geçiyor. Ama bu hat numaları değişebiliyor. Bu yüzden siz hat numarasına bakmayın. Eğer geçen bir İETT otobüsü görürseniz binin.) binerek Yenibosna’da veya diğer adı ile Kuleli’de inin.

Sponsorlu Bağlantılar

Şirinevler de inerseniz hem insanların aşırı derecedeki yoğunluğu içine girmiş olacaksınız hemde minibüsler yani dolmuşlar E-5’e uzak bir yerde sizi indiriyor.

minibus-2

Şirinevler’in E-5‘teki köprüsü hem minibüs hem İETT otobüsleri hem metro hemde metrobüs duraklarının kesişim noktası olduğu için çoğu zaman köprü üstünde çok aşırı derecede insan trafiği oluyor ve karşıya geçmek imkansız oluyor. Yani izdiham oluyor. Aşağıdaki resim Şirinevler köprüsünün insan trafiğini gösteriyor.

Sirinevler-izdiham

 

Bu durumlardan dolayı Yenibosna’da veya diğer adı ile Kuleli’de inin. İndikten sonra Yenibosna veya Kuleli İETT otobüs durağına doğru gidin ve orada Otogara giden Aksaray – Atatürk Havalimanı metro hattı var. İşte bu metro hattı Otogarın tam içinden geçmekte. Metronun otogar durağında inip yukarıya çıktığınız zaman kendinizi otogarda bulacaksınız.

Eğer Halkalı merkezin altında bulunan bir noktada bulunuyorsanız örneğin Zeynebiye caddesinde bulunuyorsanız üstünde yeşil şapkası bulunan ve Şirinevler’e giden minibüslere yani dolmuşlara veya bu noktalardan geçen herhangi bir İETT otobüsüne binerek Yenibosna’da veya diğer adı ile Kuleli’de inin.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer Halkalı merkezin altında bulunuyorsanız ve Zeynebiye caddesinde değilseniz ana yol olan Fatih caddesine çıkın ve Şirinevler’e giden üstünde mavi, yeşil, kırmızı şapkası bulunan minibüslere yani dolmuşlara veya bu noktalardan geçen herhangi bir İETT otobüsüne binerek Yenibosna’da veya diğer adı ile Kuleli‘de inin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi