Kategoriler
Genel Kültür

Kısaca Kitle İletişim Araçları ve Kitle İletişim Araçlarının Amacı

Kısaca Kitle İletişim Araçları Nelerdir?

Kitle iletişim araçları bilgi akışını  sağlayan araçlara denilmektedir. Günümüzde iletişim araçları denince akla ilk olarak televizyon, internet ve telefon gelmekte. Ama bunların yanı sıra radyo ve gazete de önemli kitle iletişim araçlarından. Şimdi kısaca kitle iletişim araçlarının isimlerini söyleyelim;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Televizyon
  • Radyo
  • Gazete
  • İnternet
  • Telefon

Kitle İletişim Araçlarının Amaçları

Televizyon; Kitle iletişim araçlarından olan televizyonun amacı ilk olarak toplumu doğru bir şekilde bilinçlendirmek, bilgi vermek. Yani ülke içinde ve dünyada nelerin yaşandığını doğru bir şekilde öğrenmek. Çünkü günümüzde en hızlı iletişim araçlarından birisi. Bunun yanı sıra ülke içinden ve dünyadan eğlence, spor, genel kültür gibi alanlarda kişiye özel programlar sunularak insanın kendisini geliştirmesi gerekir.

kitle iletişim araçları ve amaçları

Radyo; Günümüzde radyo belki de pek akıllara gelmeyen ve genellikle arabalarda kullanılan kitle iletişim aracıdır. Radyoda televizyon gibi ülke ve dünya genelinde en doğru bilgiyi almak için kullanılmakta. Yine televizyon gibi eğlence, spor, genel kültür gibi alanlarda insanlar kendilerine göre programlarla zaman geçirmekteler. Ama günümüzde radyolar özellikle müzik dinlemek için yoğun olarak kullanılmakta.

Gazete; Yazılı kitle iletişim araçlarından olan gazeteler bir gün sonra çıktığı için bir gün öncesinin haberlerini bulmaktayız. Dolayısıyla iletişim aracı olarak ülkemizde pek rağbet edilmemekte. Özellikle internetin yaygınlaşması ile daha da arka planda kaldı. Gazetelerinde amacı ülkeden ve dünyadan en doğru bilgiyi okurlarına aktarmak.

İnternet; Son yıllarda ülkemizde internet kullanımı yaygınlaştı. Ülke genelinde ortalama 35 milyon internet kullanıcısı mevcut ve bu sayı gitgide artmakta. İnternetin amacı televizyon, radyo ve gazetelerden çok daha geniş. Çünkü internetten herşeye ulaşabilirsiniz. Gerek yerli gerekse yabancı haber, spor, eğlence, genel kültür gibi alanlarda herşeye erişim imkanı var. Ama internetteki bilgilerin doğruluğunu mutlaka teyit etmek gerekir. Çünkü bireysel olarak birçok kişi kendi düşüncelerini aktarabilmekte. Dolayısıyla internetin amacı en doğru bilgiye ulaşmak için araştırma yapmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefon; Telefon kullanım yaşı günümüzde çok düşük. Bugün 10 yaşında bir çocukta dahi telefon görebilmekteyiz. Telefonu amacı en hızlı bir şekilde bilgi alışverişi yapmak diyebiliriz. Çünkü telefon ile iletişime geçmek için birkaç dokunuş yetiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi