Kategoriler
Genel Kültür Sağlık

Psikoloji Bölümü Mezunlarına Ait Bilgiler

Psikoloji Bölümü Mezunları Hakkında

Eğer Psikolog olmak istiyorsanız Edebiyat Fakültelerine bağlı, lisans süresi 4 yıl olan üniversite bölümlerinden Psikoloji Bölümünü bitirmeniz gerekiyor. Bu bölümü bitiren insanlar başta eğitim kurumları olmak üzere hastane gibi devlet kurumlarında görev yapabilecekleri gibi özel sektörde de çalışmak isteyenler oluyor. Psikoloji Bölümünden mezun olan insanlara ya Psikolog yada Adli Psikolog denir.

Sponsorlu Bağlantılar

Psikologlar tedavi yöntemini olarak psikoterapi yöntemini uygularken psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri bireysel ve grup ile psikolojik danışma yöntemini kullanırlar. Yalnız psikologların uyguladığı psikoterapi yöntemini uygulamaları için psikoloji bilimleri, klinik psikoloji, aile terapisi gibi alanlarda uygulamalı eğitim görmeleri gerekir. Bu konu, psikologların  mezun olduktan sonra mesleki yeterlilik olarak tamamlanması gereken bir konudur. Herhangi bir yasal zorunluluğu da yoktur.

psikoloji

Psikoterapi yöntemi ile ilgili farklı düşünenlerde var. Bu şekilde farklı düşünen insanların düşüncelerine göre bir psikologun psikoterapi yöntemini uygulaması için lisans üstü eğitim dahi yetmez. Bundan dolayı süpervizyon eğitimi almalı gerektiğini savunurlar. Bir psikologun süpervizyon eğitimi alması demek, bir psikoterapist ile beraber belirli bir süre özel olarak mesleğe yönelik bazı eğitimler alması anlamına geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi