Kategoriler
Genel Kültür Öneriler

Sol Elini Kullananlar Sağ Elini Kullananlara Göre Daha Mı Zekidir?

Sol elini kullananlar sağ elini kullananlara göre daha mı zekidir?

Sol elini kullananların sağ elini kullananlara oranla daha zeki olduğu düşünülmektedir.Aslında böyle bir şey var mı varsa doğru mudur?Beynimizin sol tarafı sözel ve dil becerilerine daha yatkın iken, beynimizin sağ tarafı ise mekansal ve matematiksel becerilere daha yatkındır.

Sponsorlu Bağlantılar

Beynimizin bu durumundan dolayı sol elimizin hareketleri beynimizin sağ tarafını, sağ elimizin hareketleri ise beynimizin sol tarafını yönetmektedir. Hem sağ elini hemde sol elini kullananların matematiksel yetenekleri daha iyi olduğu söylenmektedir.Nedeni ise matematiksel sol ve sağ loplar arasında etkileşim gerektiriyor.

zeka beyin

Ayrıca çoğu kişilerin sol elini kullananların sağ elinide rahat bir şekilde kullanabildikleri görülmüştür.Ancak sağ elini kullananların sol elini aynı şekilde kullanamadıkları görülmüştür.Bundan dolayı da sol elini kullananların matematiksel yeteneklerin daha iyi olduğu kanısına varılmıştır.Ancak yine de sal elini kullananların mı yoksa sağ elini kullananların mı daha zeki olduğunu söyleyebilmek için daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi