Kategoriler
Genel Kültür

Yunan Mitolojisindeki İlk Kadın Nasıl Yaratıldı?

Yunan Mitolojisi

Mitolojide ölümsüzler ve ölümlüler bir arada yaşadığı ve insanların o dönemde sadece erkeklerden oluştuğundan, tanrılar tanrısı Zeus, Prometheus’un verdiği akıllar insanlığı şımartınca topluma ceza vermeye karar verir. Zeus’un  o dönemde sadece erkeklerden oluştuğundan topluma ceza vermek istedi. O ceza ise erkeklerin  aralarına bir kadın göndermek cezasıydı. Bu cezayı vermek için ise oğlu Hephaistos’tan yardım aldı.

Sponsorlu Bağlantılar

Pandora Kimdir?

Hephaistos babasının isteğini  hemen yerine getirmek için çamuru su ile yoğurarak, Olympos’un en güzel tanrıçasını yarattı. Yani kendi karısı Afrodit’i  güzel bir kadın yarattı. Çamurdan heykeli yapıp bitirdikten sonra Afrodit çamurunun kalbine kıvılcım koyarak canlandırdı. Heykel gözlerini açarak hareket etmeye ve konuşmaya başladı. Tüm tanrı ve tanrıçalar ona elbiseler, takılar ve daha birçok hediye alıp verdiler. Bu sebepten dolayı  ona, Rumca “bütün armağan” anlamına gelen Pandora adını taktılar.

roma mitolojis

Pandora’nın Kutusu

Zeus’un armağanı ise bir kutu oldu. Kutuyu Pandora’ya verirken ne olursa olsun bu kutuyu açmaması gerektiğini söyledi. Zeus’un dediğine göre insanlığın mutluluğu bu kutuya bağlı olduğunu söyledi.

Pandora, Zeus tarafından yeryüzüne indirilerek, en yaratıcı Titan Prometheus’un kardeşi Epimetheus’a gelini oldu. Yeryüzüne indiğinden ise kutuda ne olduğunu merak eden Pandora, merakına dayanamayıp  kutuyu açar ve  açar açmaz dünyaya hastalık, keder, acı, yalan gibi ne kadar kötülük ne varsa yayılır.

Pandora ne yaptığını anlayınca hemen kutuyu kapattı. Pandora istemeden de olsa onu da kutuya hapsetti. Zeus ise ilk kadını kötülüklerle dolu bir kutu ile dünyaya göndererek insanlardan intikamını almış oldu.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi