Kategoriler
Genel İslam

Sahurda Ne Yenir?

Sahurda Ne Yenirse Tok Tutar

Ramazan denilince akla gelen şeylerden birisi de hiç şüphesiz sahur vaktidir. Sabah ezanından önce yenilip içilen zamandır. Ama sahurun artık ayrı bir önemi var. Çünkü son yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının uzun ve sıcak günlere denk gelmesi oruç tutmayı çok zorlaştırmaktadır. Gün içinde aç ve susuz kalmamak için veya bu durumu en aza indirmek için sahur çok önemli. Bazı insanların sahura kalkmaması o insanların sağlıkları için çok zararlı. Çünkü sahura kalkmamak hem kilo almalarına sebep oluyor hemde oruç tutmaları çok daha zorlaşıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bilinçli Beslenin

Sahurda bilinçli bir şekilde beslenirseniz oruç tutmakta asla zorlanmazsınız. Ama ne var ne yok önünüze geleni yerseniz hem mideniz sizi rahatsız eder hemde kısa süre sonra acıkıp susarsanız. bunun için öneriler şöyle;

sahur sofrası nasıl olmalı

Kan Şekerini Dengelemek İçin;

Sahurda kan şekerini yavaş yükselten besinler (hamur işi, makarna, beyaz ekmek yerine çavdar, tam tahıl, tam buğday ekmeği gibi) tüketin. Böylece baş ağrısı ve titreme gibi sorunlar en aza inecektir.

Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

İftarda Ne Yenir?

Açlık Hissini Azaltmak İçin;

Peynir, yumurta, süt yoğurt gibi protein oranı yüksek gıdaların sahurda tüketilmesi açlık hissinizin daha az düzeyde olmasını sağlar.

Susuzluğunuzu Azaltmak İçin;

salatalık, yeşil yapraklı sebzeler gibi su içeriği fazla sebzelerin tüketilmesi ile susuzluğun daha hafif düzeyde olmasını sağlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi