Kategoriler
Hayvanlar Alemi

Aslan Nedir? Aslanlar Nasıl Hayvanlardır? Erkek Aslan, Dişi Aslan ve Yavru Aslan

Aslanlar

Aslan, kedigiller ailesinden etçil memeli türdür. Vahşi hayatta yaşayan aslan, saldırganlığı, güçlülüğü ve cesurluğu ile hayvanların kralı olarak tanınmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Aslan etçil memeli olarak dünyanın en büyük 4 kedisinden bir tanesidir. Aslan, kaplandan sonraki en yırtıcı hayvandır. Kedigiller familyasının en güçlülerinden birisi olan aslanın bilimsel sınıflandıracak olursak sırasıyla şu şekildedir:

Animalia (Hayvanlar) > Chordata (Kordalılar) > Mammalia (Memeliler) > Carnivora (Etçiller) > Feliformia (Kedimsiler) > Felidae (Kedigiller) > Pantherinae (Büyük Kediler) > Panthera > Panthera Leo (Aslan)

Aslanlar avlanırken beraber hareket ederler. Aslanlar avlarken kükremez ve genellikle gece avlanırlar.

Erkek Aslan

Erkek aslanların boyu 2,70 metreye ve ağırlığı ise 300 kiloya ulaşabilir. Erkek aslan, güçlü çeneye ve geniş bir alna sahiptirler.

Tüyleri ise yatık ve sarıdır. Başının etrafı kabaran  uzun bir yele sahiptirler. Kuyruklarının ucu ise püsküllüdür.

Sponsorlu Bağlantılar

aslan

Dişi Aslan

Dişi aslanlar erkek aslan gibi iri değildirler. Dişi aslanların tüyleri kahverengimsi sarıdır. Başlarının etrafların yelesi olmaz.

Erkek aslanın ulaşabildiği maksimum kilo ve uzunluğunun ancak yarısına ulaşabilir. 5 yaşlarında olgunluğa ulaşırlar ve 2 yaşında çiftleşmeye hazırdırlar. Erkek aslanların birden fazla eşi olur ve çiftleşirken de sürekli kükrerler.

Dişi aslanların gebeliği 105-112 gün sürer ve 2 ile 5 yavru doğururlar.

Yavru Aslan

Yavru aslanlar kör doğarlar ve doğduktan yaklaşık 6 gün sonra gözleri açılır. Yavru aslanların kürkleri benekli ve sonrada renk ve şekil alırlar. 3 ay kadar anne sütü ile beslenirler. 1 yaşına geldiklerinde kendileri avlanabilecek hale gelirler.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi