Kategoriler
Hayvanlar Alemi

Canlıların Nesillerinin Tükenmesinin Nedenleri

Nesil Tükenmesi Nedir?

Dünyanın ilk başlangıcından itibaren nesil tükenmesi ile karşı karşıya olunması ve bir türün varlığının sonlanması olayına nesil tükenmesi denmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

İlk insan olmadan önce dinozorlar ve başka canlıların varlığı tükenmişti. Bu nesil tükenmesine neden olan  gök taşı düşmesi, Buzul Çağı’nın sona ermesine sebep olsa da en büyük sebep insan türüne aittir. Şuan ki nesil tükenmesi oranı, insanın ortaya çıkışından önceki dönemlerin yaklaşık 1000 katıdır.

Nesillerin Tükenmelerinin Sebepleri

İnsanoğlunun doğal kaynaklara ve hayvansal ihtiyaçları taleplerinden dolayı, hayvan türlerinin neslinin tükenmesinin en önemli sebebi olduğunu söyleyebiliriz.

kutup ayısı

İnsanların ihtiyaçlarından dolayı doğal yaşam alanlarının tükenmesi, hayvanların neslinin tükenmesinde büyük payı  vardır. Örnek verecek olursak, insanların odun ve kereste sağlama, mineral kaynaklarını kullanma sebepleri, tropik hayvanların temel yaşam alanları olan yağmur ormanları bu tür sebeplerden dolayı yok olmaya başlamıştır.

Doğal yaşam alanları insan eliyle yapılan değişikliklerden dolayı canlı türleri azalmakta ve biyolojik bütünlüğü bozmaktadır. Bu şekilde  ekolojik sistem giderek dahada azaltmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi