Kategoriler
Hayvanlar Alemi Öneriler

Ölümcül Yılanlardan Kral Kobra

Kral Kobra Yılanı

En ölümcül yılanlardan birisi olan kral kobra yılanı hem görünümleri hemde sahip oldukları zehirleri ile her zaman ilgi odağı olmuştur. Kral kobra dünyadaki en uzun yılandır ve aynı zamanda en zehitli olanıdır. Ağırlıkları 8 kilogramdan fazla olan kral kobraların uzunlukları da 6 metreyi geçmektedir. Kral kobralar vahşi hayatta her zaman gereken saygıyı duymuştur.

Sponsorlu Bağlantılar

Kral kobraların ilginç özelliklerinden birisi de kendi türlerini yemesidir. Çünkü kendinden küçük yılanlar da kral kobranın menüsünde yer almaktadır. Kral kobraların ortalama boyları 4 metre olup ortalama ağırlıkları da 6 kilogram civarındadır. Ama bununla birlikte erkek kral kobralar dişi kral kobralara oranla daha büyüktürler. Renkleri genellikle siyah, açık yeşil veya yanık sarısıdır.

Kral kobralar avlanırken avlarının kokusunu çatal dişlerinden alırlar ve avının yanına gidebilmek için dillerini devamlı olarak dışarı çıkarıp tekrar içeri sokarlar. Diğer yılan türlerinde olduğu gibi avlarını çiğnemeden yutarlar. Çene yapısı itibariyle kral kobralar kendi kafalarından büyük avlarıda yutabilirler. Kral kobraların menüsünde kendi tülerinden başka kuşlar, kertenkeleler ve fare gibi kemirgen hayvanlarda vardır. Ayrıca kral kobralar avlandıktan sonra metabolizmaları yavaşladığı için aylarca avlanmadan yaşayabiliyor.

Black Pakistani Cobra - Naja naja

Eğer kral kobralar avlayamayacağı bir vahşi hayvanla karşılaşırlarsa önce kaçmak isterler ama kaçamazlarsa kendilerini dik konuma getirirler ve kafa bölgelerini genişleterek ve yılanlara özgü tıslama sesini çıkartarak karşındaki rakibini sindirmeye çalışırlar. Ara ara da saldıracakmış gibi yapıp rakiplerini korkuturlar. Kral kobraların zehirleri çok etkili olup yaklaşık 20 insan öldürecek kadar zehirlidir. Ayrıca insanları öldürme oranı % 70’in üstündedir. Kral kobralar zehirledikleri zaman anında acıya neden olur. Ardından bulanık görme başlar ve müdahale durumuna göre felce yada ölüme dahi neden olur.

Kral kobralar çiftleşme zamanı Ocak ayıdır. Erkek kobralar çiftleşeceği kobra için öncelikle dövüşürler. Ardından kazanan kral kobra dişi kral kobranın üzerinde kayarak çiftleşmeye hazır hale getirir. Dişi kral kobralar ise 4 yaşından sonra çiftleşip üremeye başlarlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Kobra Foto Galeri

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi