Kategoriler
İnternet Öneriler

Facebook Virüsleri Nasıl Temizlenir?

Facebook Sayfamda Erotik Şeyler Paylaşılıyor

Facebook her ne kadar eğlenceli ve faydalı olsa da zararları da olmuyor değil. Ama Facebook kullananların bir çoğunun şikayetçi olduğu bir konu var ki çok vahim bir durum. Facebook sayfalarında istem dışı paylaşımlar. Yani sizin adınıza birileri erotik paylaşımlar yapabiliyor. Bunu yaparken paylaşan kişinin bundan haberi olmuyor ve göremiyor. Ama arkadaş olduğu herkes bu erotik paylaşımı görüyor. Bu durum çoğu zaman yüz kızartıcı olabiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook Virüsü Nasıl Bulaşıyor

Facebook hesabınızda sizden habersiz ve sizin adınıza erotik içerikler başta olmak üzere birçok paylaşımlar yapılabiliyor. Peki bu nasıl oluyor?

Siz Facebook sayfanızda gezinirken gördüğünüz güzel bir videoyu izlemek yada bir resme tıklayıp bakmak istiyorsunuz ama tıkladığınızda hiçbirşey olmuyor yada resim/video açılmıyor. İşte böyle olduğunda virüs Facebook sayfanıza bulaşmış oluyor. Artık virüs sizin isminizi aldı ve sizin göremeyeceğiniz şekilde sizin adınıza paylaşımlar yapacaktır.

Böyle sorunlar yaşamak istemiyorsanız bilmediğiniz kişilerin paylaşımlarına sakın tıklamayın. İster resim olsun ister video olsun asla tıklamayın.

Facebook Virüslerini Temizleme

facebook virüslerini temizleme

Facebook virüslerini temizlemek için ayarlardan bazı düzenlemeler yapmalısınız. Tabi öncelikle yayınlanan paylaşımların sizden olmadığını belirten bir yazı paylaşmanızda fayda var. Gelelim yapmanız gereken düzenlemelere.

Sponsorlu Bağlantılar

Etiketleme ayarlarını “Herkes” yapmayın. Çünkü “Herkes” yaptığınız taktirde virüs sizi rahatlıkla istenmeyen içeriklere etiketleyebiliyor ve böylece istenmeyen içerikleri siz paylaşıyormuşsunuz gibi gösterir. Bu ayarı değiştirmek için “Ayarlar>Bildirimler” menüsünden “Etiketler” bölümünde “Düzenle” tıklayın ve “Arkadaşlar” olarak değiştirin.

Daha sonra “Ayarlar>Uygulamalar” menüsüne tıklayın ve bilmediğiniz veya fikrinizi olmadığı uygulamaları kaldırın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi