Kategoriler
İslam

Allah’ın Kaviyy (El-Kaviyy) İsminin Anlamı

Kaviyy (El-Kaviyy) Nedir?

Allah’ın 99 isminden (Esma-ül Hüsna) birisi olan Kaviyy ismi “Kudreti en üstün ve hiç azalmaz.” anlamlarına gelmektedir. Kaviyy ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen bir isimdir. Eğer El-Kaviyy isminin anlamını biraz daha açarsak; Kaviyy, kudretli, güçlü ve sınırsız kuvvet sâhibi olan anlamına gelir. Müslümanlar, herşeyin Allah’ın kudret ve kuvveti karşısında güçsüz olduğu; Allah’a boyun eğmek zorunda olunduğuna inanırlar. Pek kuvvetli demektir.

Sponsorlu Bağlantılar
Esma-ül Hüsna – El-Kaviyy
Esma-ül Hüsna – El-Kaviyy

El-Kaviyy İsminin Kur’an’da Geçen Ayetleri

Allah’ın El-Kaviyy adı şu Kur’an âyetlerinde geçmektedir:

  • (8:40) Eğer yüz çevirirlerse bilin ki Allah sizin dostunuzdur. O ne güzel dosttur, O ne güzel yardımcıdır!
  • (8:52) Bunların durumu tıpkı Firavun ailesi ve onlardan öncekilerin durumu gibidir. Allah’ın âyetlerini inkar etmişler, Allah da kendilerini günahları sebebiyle hemen yakalamıştı. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, azabı çetin olandır.
  • (57:25) Andolsun, biz elçilerimizi açık mucizelerle gönderdik ve beraberlerinde kitabı ve mizanı (ölçüyü) indirdik ki, insanlar adaleti yerine getirsinler. Kendisinde müthiş bir güç ve insanlar için birçok faydalar bulunan demiri yarattık (ki insanlar ondan yararlansınlar). Allah da kendisine ve Resüllerine gayba inanarak yardım edecekleri bilsin. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi