Kategoriler
İslam

Allah’ın Muksit (El-Muksit) İsminin Anlamı

Muksit (El-Muksit) Nedir?

El-Muksit, Allah’ın 99 isminden (Esma-ül Hüsna) birisidir ve “Mazlumların hakkını alan, adaletle hükmeden, her işi birbirine uygun yapan” anlamlarına gelmektedir. Muksit ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen bir isimdir. Eğer El-Muksit isminin anlamını biraz daha açarsak; Muksit, “Bütün işlerini dengeli yapan” anlamına gelir. Hükmünde ve fiillerinde adâletli olan demektir.

Sponsorlu Bağlantılar

El-Muksit İsminin Kur’an’da Geçen Ayetleri

Esma-ül Hüsna - El-Muksit
Esma-ül Hüsna – El-Muksit

Allah’ın El-Muksit adı şu Kur’an âyetlerinde geçmektedir:

  • (7:29) De ki: “Rabbim bana adaleti emretti. Her mescidde yüzünüzü O’na doğrultun ve dini yalnız kendisine has kılarak O’na yalvarın. İlkin sizi yarattığı gibi yine O’na döneceksiniz.
  • (11:85) Ey kavmim! Ölçerken ve tartarken adaleti yerine getirin. Halkın mallarını eksik vermeyin ve yeryüzünde fesatçılık yaparak fenalık etmeyin.
  • (6:152) Yetimin malına yaklaşmayın; yalnız erginlik çağına erişinceye kadar (malına) en güzel biçimde (yaklaşabilir ve uygun şekilde harcayabilirsiniz). Ölçü ve tartıyı tam adaletle yapın. Biz kimseye gücünün yettiğinden fazlasını teklif etmeyiz. Söylediğiniz zaman da, yakınınız da olsa âdil olun ve Allah’a verdiğiniz sözü tutun. Öğüt alıp düşünesiniz diye Allah bunları size emretmiştir.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi