Kategoriler
İslam

Allah’ın Mümin (El-Mü’min) İsminin Anlamı

Mümin (El-Mü’min) Nedir?

El-Mü’min, Allah’ın 99 isminden (Esma-ül Hüsna) birisidir ve “Güven veren, emin kılan, koruyan, iman nurunu veren” anlamlarına gelmektedir. Mümin ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen bir isimdir. Eğer El-Mümin isminin anlamını biraz daha açarsak; Mü’min, iman eden veya güvenen anlamında Arapça bir kelimedir.

Sponsorlu Bağlantılar

El-Mü’min İsminin Kur’an’da Geçen Ayetleri

Esma-ül Hüsna - El-Mümin
Esma-ül Hüsna – El-Mümin

Allah’ın El-Mü’min adı şu Kur’an âyetlerinde geçmektedir:

  • (70:22-35) Ancak namaz kılanlar bunun dışındadır. Onlar ki namazlarını sürekli kılarlar. Onların mallarında belli bir hak vardır, hem isteyen için, hem de istemekten utanan yoksul için. Onlar ki ceza gününü tasdik ederler. Rablerinin azabından korkarlar. Çünkü Rablerinin azabından emin olunmaz. Onlar ki ırzlarını korurlar. Ancak zevcelerine ve cariyelerine karşı hariç. Çünkü onlara yaklaştıklarında kınanmazlar. Bundan ötesini isteyenler, var ya işte onlar haddi aşanlardır. Onlar emanetlerini ve ahitlerini gözetirler. Şahitliklerinde dürüsttürler. Namazlarına devam ederler. İşte bunlar cennetlerde ağırlanırlar.
  • (25:68) Yine onlar, Allah ile birlikte başka bir ilâha yalvarmazlar…
  • (25:72) O kullar, yalan yere şahitlik etmezler. Boş sözlerle karşılaştıklarında vakar ile (oradan) geçip giderler.
  • (25:75) İşte onlara, sabretmelerinden dolayı cennetin en yüksek makamı verilecek ve orada hürmet ve selâmla karşılanacaklardır.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi