Kategoriler
İslam

Allah’ın Şekur (Eş-Şekûr) İsminin Anlamı

Şekur (Eş-Şekûr) Nedir?

Eş-Şekûr, Allah’ın 99 isminden (Esma-ül Hüsna) birisidir ve “az şükredene dahi çok nimet veren” anlamlarına gelmektedir. Şekur ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen bir isimdir. Eğer Eş-Şekûr isminin anlamını biraz daha açarsak; Şekur, kendi rızası için yapılan işleri daha ziyadesiyle karşılayan, az bir ibadetin karşılığında büyük mükâfatlar veren, kullarının ecrini kat kat artıran, demektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Eş-Şekûr İsminin Kur’an’da Geçen Ayetleri

Esma-ül Hüsna Eş-Şekur
Esma-ül Hüsna Eş-Şekur

Allah’ın Eş-Şekûr adı Kur’an-ı Kerim’in şu ayetlerinde geçmektedir:

  • (35:30) “Çünkü Allah mükafatlarını kendilerine tamamen ödedikten başka, lütfundan onlara fazlasını da verecektir. Çünkü O çok bağışlayıcı ve şükrün karşılığını vericidir.”
  • (35:34) “Onlar orada şöyle derler: “Hamd olsun Allah’a, bizden o üzüntüyü giderdi. Gerçekten Rabbimiz çok bağışlayıcı ve şükrün karşılığını vericidir.”
  • (42:23) “İşte Allah îmân edip sâlih amel işleyen kullarını bununla müjdeler. Ey Muhammed! De ki: “Ben bu tebliğime karşı sizden akrabalıkta sevgiden başka hiçbir ücret istemiyorum.” Her kim bir iyilik yaparsa biz onun iyiliğini artırırız. Şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, şükrün karşılığını verir.”
  • (64:17) “Eğer Allah’a güzel bir borç verirseniz, Allah onu sizin için kat kat yapar ve sizi bağışlar. Allah çok mükafat verendir, halimdir.”
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi