Kategoriler
İslam

Allah’ın Semi (Es-Semî) İsminin Anlamı

Semi (Es-Semî) Nedir?

Es-Semî, Allah’ın 99 isminden (Esma-ül Hüsna) birisidir ve “Her şeyi en iyi işiten, duaları kabul eden” anlamlarına gelmektedir. Semi ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen bir isimdir. Eğer Es-Semî isminin anlamını biraz daha açarsak; Semi; işiten, işitme kuvvetine sâhip olan ve işitme gücünü verendir. O, hiçbir şartla ve kayda bağlı olmaksızın işitir. Herşeyi işiten, kullarının niyazını kabul eden demektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Es-Semî İsminin Kur’an’da Geçen Ayetleri

Esma-ül Hüsna Es-Semi
Esma-ül Hüsna Es-Semi

Allah’ın Es-Semî adı Kur’an-ı Kerim’in şu ayetlerinde geçmektedir:

  • (50:16-18) “Andolsun insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz. Ve biz ona şah damarından daha yakınız. Onun sağında ve solunda oturmuş iki melek zabıt tutarken, insan hiçbir söz söylemez ki yanında (onu) gözetleyen, dediklerini zapteden bir melek hazır bulunmasın.”
  • (7:55) “Rabbinize yalvara yalvara ve gizlice dua edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez.”
  • (20:7) “Sen (Allah’a ettiğin dua ve zikirle) sesini yükseltsen de (yükseltmesen de Allah’a birdir.) Çünkü O şüphesiz gizliyi de, gizlinin gizlisini de bilir.”
  • (20:13-14) “Ben seni (peygamberliğe) seçtim, şimdi (sana) vahyolunacak şeyleri dinle.” Şüphesiz ben Allah’ım, benden başka hiçbir ilâh yoktur. Onun için bana kulluk et ve beni anmak için namaz kıl.”
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi