Kategoriler
İslam

Günlük Konuşmalarımızda Dine İlişkin İfadeler ve Kelimeler

Günlük Hayatta Kullanılan Din İle İlgili Kelimeler

Ülkemizin tamamına yakını müslüman olduğu için günlük hayatımızda inancımıza dair birçok kelime kullanmaktayız. Birçok insan bu ifadeleri kullanırken farkında bile olmaz. İşte günlük konuşmalarda farkında olarak yada farkında olmadan kullandığımız dini ifadeler;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Bismillâhirrahmanirrahim
  • Maşallah
  • Allah’a emanet ol
  • İnşallah
  • Allah’tan umut kesilmez
  • Allah’a Şükür

Günlük Hayatta Kullandığımız Dini İfadelerin Anlamları

dini ifadeler ve anlamları

Bismillâhirrahmanirrahim Anlamı

Anlamı “Esirgeyen ve Bağışlayan Allah’ın adıyla”. Özellikle bir işe başlarken söylenen bu kelimeyi söylemenin nedeni o işe Allah’ın adıyla başlamaktır.

Maşallah Anlamı

Bu kelimenin anlamı “Allah’ın dediği olur”. Çok beğendiğimiz bir şeyi gördüğümüz zaman söyleriz ve bazende nazar değmesin niyetiyle söyleriz.

Allah’a Emanet Ol Anlamı

Bir esenlik, iyi niyet duasıdır. Birbirilerinden ayrılan insanların birbirlerini Allah’a dua ile emanet etmeleri anlamındadır.

İnşallah Anlamı

Anlamı “Allah izin verirse, Allah isterse”. Bunu söylemenin nedeni ise yapmak istediğimiz bir işi kesin yapacağımız şüphelidir. ama Allah isterse kesinlik kazanır. Dolayısıyla “Allah izin verirse kesin olur” demek isteriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Allah’tan Umut (Ümit) Kesilmez Anlamı

En kötü ve ümitsiz anlarda dahi Allah isterse herşeyi tersine çevirir. Dolayısıyla asla ümidini kaybetme demek için kullanılan bir ifadedir.

Allah’a Şükür Anlamı

Şükür etmek demek “yapılan iyiliğe, verilen nimete karşı hoşnutluk, minnettarlık ve teşekkür hissi duymak, onun değerini bilmek” demektir. Allah’a Şükür demek ise “Bizleri yaratan, yaşatan, esirgeyen ve koruyan Allah’a verdiği nimetlerden dolayı teşekkür etmek” demektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi