Kategoriler
İslam

Oruç İçin Niyet Nasıl Yapılır?

Niyet Etmeden Oruç Tutulur mu?

Oruç için  en önemli bir şartı  da niyettir. Niyetsiz oruç sahih yani kabul değildir. Bu sebepten dolayı  niyetin ne zaman ve nasıl yapılacağının bilinmesi gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Gönülden hissetmeden, sadece ağızla niyetlenip sonrasında oruca uygun olmayan davranışlarda bulunmak orucun sakatlanmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden oruç için niyet edecek olursak kalpten ve gönülden niyet edilmelidir.

Oruç tutacağımız  zaman akşam ezanı okunduğundan itibaren niyet edilebilir. Ayrıca akşam ezanından ertesi gün öğle namazı vaktine kadarda niyet edilebilir.

oruc

Oruç İçin Niyet Edin

Kişi, akşam saatleri, sahur zamanı, gece vakti yada öğle ezanına kadar herhangi bir vakit seçebilir. Oruç tutmak istediğiniz zaman öğle ezanına kadar niyet etmeyi unutulursa o saatten sonra  niyet etme şansı kalmaz. Bu şekilde oruç tutulursa eğer bu oruç kaza edilmeli ve oruç sakatlanmış olur.

Oruç tutulacağı zaman oruç için niyet edilirken “Allahım senin rızan için bugünün (yarının) Ramazan orucunu tutmaya niyet ediyorum. Sen bana dayanma gücü ve sabır ver” denilebilir ve oruç için manevi hazırlık yapılmış olunur.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi