Kategoriler
İslam

Resul Nedir? Nebi Nedir? Resul ile Nebi Arasındaki Fark Nedir?

Resul ve Nebi

Allah tarafından kutsal kitap gönderilen peygamberlere Resul denilmektedir. Ama Allah tarafından kutsal gönderilmeyen peygamberlere ise Nebi denilmektedir. Nebi peygamberler Allah tarafından sadece vahiy almışlardır. Ayrıca Nebi peygamberler kendisinden önce gelmiş olan kutsl kitapları açıklamışlardır. Örnek olarak Hz. Yunus, Hz. Salih ve Hz. Nuh söylenebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Resul Peygamber ve Nebi Peygamber Arasındaki Fark

resul nebi farkı

Yukarıdaki tanımlamalardan yola çıkarak şu söylenebilir. Allah’ın gönderdiği bütün peygamberler Nebi’dir. Ama Resul değildir. Diğer yandan Her Resul peygamber aynı zamanda Nebi peygamberdir. Ama her Nebi peygamber Resul peygamber değildir. Kısacası; her Resul Nebi’dir ama her Nebi Resul değildir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Resul Nedir? Nebi Nedir? Resul ile Nebi Arasındaki Fark Nedir?” için bir yanıt

Her nebi’nin bir kitabı, kısa yada uzun yazılı metni vardı. Son nebi Hz. Muhammed olduğu için yeni kitap gelmeyecek. Bu kitabı tebliğ ederken resulullah olmuştu. ”Resul ayet okur, nebi hadis söyler” Bir öğretmen düşünün ki evinde bile öğretmen olarak anılır ama okula gidince görevini yapmış olur. İşte nübüvvet de öğretmenlik gibidir, ayet inince risalet olur. Nebi Kuran’dan çıkardığı hikmeti söyleyebilir, kendi reyini söyleyebilir. Resul ise ayeti tebliğ eder. Her nebi resuldür ama her resul nebi değildir. Çünkü resul: elçi demektir. Elçi kelimesi melekler için de kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi