Kategoriler
Kadınlar Kulübü

Camlı Fırınlar Nasıl Temizlenir? Çizmeden Cam Ocak Temizleme

Üzeri Cam Olan Ocakları Çizmeden Temizleme

Üst cam olan ocaklar, özellikle zımpara süngerleri ve temizlik ürünleri ile temizlendiğinde hassas yüzeyleri nedeniyle çiziklere ve çukurlara daha yatkındır. Özellikle cam üstü ocaklar için tasarlanmış bir ticari temizlik ürünleri alın ya da cam üst ocağı, fırın soda, su ve yumuşak bir mikrofiber havlu kullanarak güvenli ve verimli bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ocağı Temizliğe Hazırlama

1 – Başlamadan önce yüzey tamamen soğuk olmalıdır. Fırını kapatın ve kısa süre önce çalıştırılmışsa en az 20 dakika kapalı tutun. Daha yüksek ısı, temizlemenize yardımcı olmaz genellikle yiyecekleri kurutur.

2 – Yumuşak yiyecek parçalarını ve pislikleri temizleyin. Parmaklarınızı kullanarak, bir kağıt havlu, yumuşak bir bez veya yumuşak bir bez süngerle fırçalamaya başlamadan önce elinizden çekin. Bu, temizleme işlemi sırasında çizik ve çukurlar riskini azaltmanıza yardımcı olur.

3 – Yapışmış yiyecekleri bir spatula ile çözün. Ocağa yapışan sert, büyük gıda parçacıkları için, bir silikon spatula kullanarak çözün. Yiyecek ocaktan çıkana kadar spatula ile küçük dairesel hareketlerle sürtün.

Temizlik Ürünleri ile Temizleme

1 – Bir özel temizleyici satın alın. Bazı mağazalar ve bakkallar, özellikle cam üstü ocak için tasarlanmış temizleyicileri satarlar. Bazı ürünler dökülebilir bir sıvı olarak bulunurken diğerleri sprey şeklindedir. Hangisini tercih ederseniz seçin.

Sponsorlu Bağlantılar

2 – Suyu soba üzerine dökün veya püskürtün. Temizleyiciyi serbestçe uygulayın. Ürünü ocak boyunca çeşitli alanlara dökün veya püskürtün, özellikle yağ birikimini görebileceğiniz veya hissettiğiniz alanlara odaklayın.

3 – Ocağı şiddetle fırçalayın. Temizleyiciyi yağ ve sıkışmış gıdaya sürmek için aşındırıcı olmayan bir fırçalama yastığı kullanın. Ekstra fırçalama gücüne ihtiyacınız varsa, yanık yiyecekleri sıyırmak için bir silikon spatula kenarını kullanın.

4 – Fazla temizleyiciyi silmek için bir kağıt havlu veya mikrofiber bez kullanın. Havlu doymuş hale gelirse, yenisini almak için havluyu değiştirmeniz gerekebilir. Ocak eski haline gelinceye kadar parlatın ve yansımayı görecek kadar parlayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi