Kategoriler
Matematik

Sayı Değeri Nedir? Basamak Değeri Ne Demektir? Arasındaki Farklar

Sayı nedir, sayı değeri nedir, sayı değeri ne demektir, sayı değeri ne anlama gelir, sayı değerine örnekler, basamak nedir, basamak değeri nedir, basamak değeri ne demektir, basamak değeri ne anlama gelir, basamak değerine örnekler.

Sponsorlu Bağlantılar

Sayı Değeri – Basamak Değeri

Sayı değeri bir sayının rakamlarının belirttiği değerdir. Örneğin; 1593 sayısı 4 basamaklı bir sayı olup birler, onlar, yüzler ve binler basamağına sahiptir. Burada birler basamağındaki sayının sayı değeri 3, onlar basamağındaki sayının sayı değeri 9, yüzler basamağındaki sayının sayı değeri 5, binler basamağındaki sayının sayı değeri 1 dir.

Sayı ve basamak değerleri hesaplama konu anlatımı ve çözümlü örnek sorular bulunmaktadır. Basamak değeri, rakamların, sayıda bulunduğu basamağa göre aldığı değerdir. Aşağıdaki örnekte 7546 sayısı basamak değerlerine ayrılmıştır. Örnekte de gördüğünüz gibi sayıdaki rakamların basamak değerleri toplamı sayının kendisine eşittir.

sayı değeri

Örnekte görüldüğü gibi rakamların basamak değeri, sayı değeri ile bulunduğu basamağın çarpımına eşittir.Bir sayıdaki rakamların basamak değerlerinin toplamı sayının kendisine eşittir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Sayı Değeri Nedir? Basamak Değeri Ne Demektir? Arasındaki Farklar” için bir yanıt

Ben 9 yaşındayım fotoğraftan birşey anlamış değilim ama yazıdan anladım. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi