Kategoriler
Otomobil

Araç Sollama Nasıl Yapılır? Araba Sollarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araba Sollama Nedir?

Şehir içinde araba sollamak her an yapılan bir durum. Çünkü fazla hız yapamıyorsunuz. Ayrıca araba sollamak şehir içinde pek mümkün de olmuyor aslında. Çünkü genelde araçlar yan yana gitmektedeler. En fazla otobanda araba sollayabilirsiniz. Dolayısıyla biz “şehirlerarası yollarda araba nasıl sollanır? şehirlerarası yollarda araba sollarken nelere dikkat edilmelidir?” sorularının cevabını vermeye çalışacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Şehirlerarası Yolda Araba Sollama

Şehirlerarası yollarda önünüzdeki arabayı sollamak için öncelikle bir nedeniniz olmalı. Yani zevk için sollama yapılmamalıdır. Bu neden çok yavaş gidiyor olmalı, sizin görüşünüzü engelliyor olmalı, sizin temponuzdan çok düşün bir tempo ile gitmeli. Bu gibi nedenlerden dolayı eğer önünüzdeki arabayı sollamanız gerekiyorsa bu kez sollama yapacağınız yerin uygun olup olmadığına bakmalısınız. Örneğin virajlarda, tepe üstlerinde yolun ilerisini göremeyeceğiniz için bu gibi yerler sollama yapmak için uygun bir yer değil. Yani sollamaya başlayacağınız ve sollamayı bitireceğiniz alanı görmelisiniz.

Önünüzdeki Araba Sollamaya Yapacağını Fark Etsin

Özellikle düz ve bölünmüş yollar sollama yapmak için ideal yerlerdir. Eğer sollama yapacağınız yer uygun ise bu kez öndeki aracın sizi farketmesini sağlayın. Yoksa önünüzdeki aracı engelleyen bir durum olursa sollama esnasında sizi sıkıntıya sokabilir. Dolayısıyla sinyal vermeden ve önünüzdeki aracın sizi farkettiğini anlamadan sollamaya başlamayın. Eğer acele ederseniz ve hızlı bir kararla sollama yaparsanız hatalı bir sollama yapmış olursunuz.

Hatalı Sollama Nedir?

Uygun olmayan yerlerde, uygun olmayan hızlarda ve çevrenizdeki araçların konumlarını göz önüne almadan yapılan sollamalara hatalı sollama diyebiliriz.

En Kısa Sürede Sollama Yapın

araç sollama nasıl yapılır

Sollama için eğer şartlar uygun ise bu kez yapmamız gereken sollama işlemini en kısa sürede tamamlamalısınız. Bunun için manuel araçlarda doğru vites seçimini yapmalısınız. Ayrıca direksiyonu sert değil gayet yumuşak bir şekilde çevirmelisiniz. Sollayamayacağınız bir aracı asla sollamaya çalışmayın. Yani sollamaya çalıştığınız araç ile yan yana sakın gitmeyin. Tabi bütün bunları yaparken hız limitlerine uymayı ihmal etmeyin.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi