Kategoriler
Otomobil

Türkiye’deki En Ucuz Sıfır Otomobiller

Türkiye’de Satılan En Ucuz Arabalar

Bildiğiniz gibi ülkemizde otomobiller için alınan vergiler çok çok yüksek. Dolayısıyla özellikle sıfır araçlarda fiyatlar bariz bir şekilde arttı. Bundan yaklaşık 3-4 yıl önce 40.000 TL’ye aldığımız araçlar şimdi 60.000 TL civarında. Gelişen teknolojinin tabi ki etkisi var ama vergilerin daha çok etkisi var gibi. Neyse…

Bununla beraber dünyanın en pahalı yakıtı da maalesef bizim ülkemizde. Hal böyle olunca arabası olanların Allah yardımcısı olsun demekten başka yapacak bir şey yok. Bütün bunlar göz önüne alındığında insanlar artık satın alacakları otomobillerin güvenlik ve donanımlarını düşünmüyorlar. Düşünülen tek şey fiyatının ne kadar olduğu. Yani “En ucuz araba hangisi?” sorusu dolaşıyor akıllarda. Türkiye’de ikinci el araç fiyatları çok fazla değişken olabiliyor. Ama sıfır arabaların fiyatları sonuçta belli. Peki ülkemizde en ucuz arabalar hangileri? İşte cevabı…

Sponsorlu Bağlantılar

Tata Vista

Hindistan üretimi olan Tata Vista, 1.4 lt’lik benzinli motoruyla, şu an Türkiye’de satılan en ucuz binek otomobil. Liste fiyatı 26.900 TL olan araç, peşin indirimli anahtar tesliminde 23.900 TL’ye kadar bulanabiliyor. Euro 5 normlarını karşılayan, 74 HP’lik motoruyla Vista, performans beklentilerinden ziyade ayağınızı yerden kesmeyi vadediyor. Vista’nın Fiat imzalı 1.3 lt’lik dizel versiyonuysa 28.900 TL. Vista’nın baz versiyonunda ABS ve yolcu havayastığı bile yok.

Tata Vista

Dacia Sandero

Dacia’nın yeniden doğuşunu simgeleyen model olan Logan’ın artık ithal edilmeyerek yerini Renault Symbol’e bırakmasıyla, en ucuz model unvanı Sandero’nun oluyor. 28.350 TL’lik fiyat etiketi karşılığında, Renault’un emektar 1.2 lt 16V 75 HP’lik benzinli motoruna sahip oluyorsunuz.

Dacia Sandero

Tata Manza

Tata Vista’nın sedan versiyonu olarak açıklayabileceğimiz Manza, sadece 90 HP güç üreten 1.4 lt’lik benzinli motorla satılırken araç 160 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. 460 litrelik bagaj hacmiyle, fiyatına oranla geniş bir yükleme alanı sunan Manza’nın baz donanımına sürücü havayastığı dahilken, ABS ve yolcu havayastıkları için bir üst versiyon tercih edilmeli. O zaman da fiyat 30.500 TL’ye çıkıyor.

Tata Manza

Hyundai i10

Yerli üretim Hyundai i10 ile A segmentini “uçurmaya” hazırlanan Hyundai, 33.900 TL karşılığında bu sınıfı hareketlendireceğe benziyor. Otomatik şanzımanla da satın alınabilecek olan i10, 1.0 ve 1.2 lt’lik motorlara sahip. ABS’den VSC’ye (ESP de denilebilir) uzanan bir güvenlik donanımı sunulurken, Yokuş Kalkış Desteği de özellikle kadınların hoşuna gidebilecek bir donanım. Öte yandan iç mekan döşemeleri 3 farklı renkte sunuluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Hyundai i10

Skoda Citigo

Çek markanın ilk defa dahil olduğu A segmentindeki iddialı modeli Citigo, standart olarak 5 kapılı geliyor. 3 silindirli 1.0 lt’lik motoru 60 HP’ye sahipken 4.5 lt/100 km gibi iddialı bir yakıt tüketim değeri vadediyor. Arka kapılarındaki camlarının dışarıya doğru aralanmasıyla dikkat çeken Citigo, bu sınıf için oldukça iyi sayılabilecek 234 litrelik bir bagaj sunuyor. ASG isimli robotize şanzımanlı versiyon ise, Elegance donanımyla 34.700 TL.

Skoda Citigo

Seat IBIZA

Modern küçük sınıf( B segmenti) otomobiller arasındaki en iddialı başlangış fiyatı kuşkusuz Ibiza’da! Artık emektar diyebileceğimiz 1.4 lt 85 HP’lik motora sahip olan Ibiza, Referance donanımyla, ABS, sürücü ve yolcu havayastığı gibi güvenlik öğelerini sunarken, dönüşe duyarlı sis farları, elektrikli/ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön camlar ve radyo/CD/MP3 çaları da standart olarak sunuyor. Aynı araçta Style donanımı da sunulurken, otomatik şanzıman için 1.2 TSI’a yönelmelisiniz. 36.500 TL’den başlayan fiyatlar.

Seat IBIZA

Chevrolet Spark

Amerikan Chevrolet’nin Güney Kore üretimi minik sınıf temsilcisi Spark, modern otomobiller arasında olmasıyla dikkat çekiyor. Her ne kadar fiyat listelerinde 1.0 ve 1.2 lt’lik versiyonları bulunmakta ve 34.940 TL’den başlayan fiyatlarla satışta.

Chevrolet Spark

Skoda Fabia

37.200 TL’den indirilmiş fiyatıyla dikkat çeken Fabia, Ambition donanımlı bu versiyonunda 1.2 lt 70 HP’lik motora sahip. 3 silindirli bu motoruyla 5.5 lt/ 100 km yakıt tüketimi iddiasındaki Fabia’nın bagaj hacmiyse 300 litre. Manuel klima, elektrikli ön camlar, ABS, sürücü ve yolcu havayastıkları standart olduğu araçta, emniyet kemeri uyarısının olmamasını biz eleştirsek de, bu bazılarının hoşuna bile gidebilir.

Skoda Fabia

Suzuki Splash

Küçük sınıfın en yüksek karoserli seçeneklerinden olan Splash, 94 HP’lik motoruyla, bu fiyata sunulan en güçlülerden de biri. 35.481 TL’ye otomatik şanzımanlı olarak da satın alınabilen Splash, ABS, sürücü ve yolcu için ön ve yan havayastıklarının yanı sıra, perde havayastıklarını da standart olarak sunarak dikkat çekiyor. Öte yandan klima, elektrikli ön camlar, elektrikli/ısıtmalı yan aynalar ve direksiyondan kumandalı radyo/CD/MP3 çalar da standart.

Sponsorlu Bağlantılar

Suzuki Splash

Chevrolet Aveo

Chevrolet’nin küçük sınıf temsilcisi Aveo, en düşün modelinin anahtar teslim fiyatı 37.265 TL. 1.2 lt’lik motoru 86 HP üretebilen Aveo, 5.5 lt/100 km ortalama yakıt tüketimine sahip. ESC (ESP), ABS, sürücü ve yolcu için ön ve yan havayastıkları haricinde perde havayastıkları da Aveo’nun standartları arasında. Tasarımıyla oldukça iddialı olan Aveo HB, motosikletleri andıran gösterge tablosuyla da farklı bir seçenek.

Chevrolet Aveo

Peugeot 208

Küçük direksiyon simidi, ön cama yakın göstergeleri ve kokpitin tepesindeki müzik sistemiyle dikkat çeken Peugeot 208, Toyota mühendisliğiyle geliştirilen ve kendi klasmanında “Yılın Motoru” ödüllü, 3 silindirli, 1.0 lt, 68 HP’lik kalbiyle de 4.3 lt/100 km gibi etkileyici bir ortalama yakıt tüketimi vadediyor. 208 1.0 VTi’da, ABS ve ön havayastıkları standart iken, ESP, yan ve perde havayastıkları ise daha üst motor seçeneklerinde standart ya da opsiyonel alınabiliyor. En düşük modelinin anahtar teslim fiyatı 37.900 TL.

Peugeot 208

Fiat Panda

2 silindirli 85 HP’lik, TwinAir adında “marjinal” bir motora sahip olsa da, en ucuz Panda’daki ünite 1.2 lt, 4 silindirli, 69 HP’lik olanı. Pop donanımındaki baz versiyonda ABS, sürücü ve yolcu ön havayastıklarıyla, perde havayastıkları standartken, ESP sadece duologic şanzımanlı Panda’larda standart. Ortalama yakıt tüketimi 5.2 lt/100 km olan Panda 1.2, 164 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. City fonksiyonlu direksiyon ise, özellikle şehir hayatında Panda’ya avantaj sağlıyor. En düşük modelinin anahtar teslim fiyatı 33.750 TL.

Fiat Panda

Renault Symbol

Üçüncü neslinde, Bursa’daki Oyak-Renault yerine Dacia’nın Romanya’daki Piteşti Fabrikası’nda üretilen Symbol, hala Türkiye’nin en çok satılan otomobillerinden biri olmayı sürdürüyor. 1.2 lt 16V 75 HP’lik emektar motorla satın alınabilen bu baz versiyonda bile ESC’nin (ESP de denilebilir) standart olması takdir toplarken, stepne isteğe bağlı olarak alınabiliyor. En ucuz dizel Symbol ise, 1.5 dCi 75 HP’lik motoru ve Joy donanımlarına sahip. En düşük modeli Yeni Symbol Joy 1.2 16v 75 bg anahtar teslim 36.950 TL’den başlayan fiyatlarla.

Renault Symbol

Geely Emgrand EC7

Volvo’yu satın almasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Geely, Emgrand EC7 modelini hem sedan hem de hatchback karoserde 31.500 TL’den başlatıyor. 106 HP’lik 1.5 lt’lik motoruyla Emgrand EC7, 7.25 lt/100 km gibi yüksek sayılabilecek bir ortalama yakıt tüketimine sahip. Öte yandan 680 litre gibi, akla hayale sığması zor bir bagaj hacmi sunan Emgrand EC7 Sedan, bu fiyata alınabilecek en büyük otomobil. En düşük modelinin anahtar teslim fiyatı 39.997 TL.

Sponsorlu Bağlantılar

Geely Emgrand EC7

En Ucuz Arabaların Foto Galerisi

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi