Kategoriler
Otomobil

Yeni Toyota Verso Artık 1.6 Dizel

Toyota ve BMW Beraber Geliştirdi

Aralarında Türk mühendislerinde bulunduğu bir ekiple tasarlanan ve Toyota’nın Adapazarı fabrikasında üretilen yeni Toyota Verso Nice şehrinde tanıtıldı. Turbo dizel modeli ile karşımıza çıkan yeni Verso şimdi 1.6 dizel motor, 112 beygir gücü özelliklerine sahip. Toyota’nın bu yeni Verso modeli Toyota-BMW işbirliği ile geliştirildi.

Toyota Verso Özellikleri ve Fiyatı

Ayrıca 6 ileri vitesli şanzıman kullanılırken, Euro 5 uyumlu motor 4,5 lt/100 km’lik düşük yakıt tüketimi ve 119 gr/km CO2 emisyonu ile de benzerlerinden hemen ayrılıyor. Ayrıca Verso da bulunan Start & Stop sistemiyle de, araç tam durma konumuna geldiğinde motoru kapatarak yakıt tasarrufu sağlanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

2014 Toyota Verso-2

Verso 1,6 lt D-4D Türkiye’de 79.800 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Verso, 2013 yılında Toyota’nın takdir gören kalite, dayanıklılık ve güvenilirlik özellikleri başta olmak üzere çok yönlülük, genişlik ve pratik kullanım detayları düşünülerek kapsamlı bir değişimden geçmişti.

2014 Toyota Verso motoru

2013 Verso’dan Çok Farklı

 

Verso’da yüzde 40’ı görünüm ve yüzde 60’ı sürüş özelliklerine yönelik 470’ten fazla parça değiştirilmiş ve ‘KeenLook’ – Keskin Bakış ve ‘Under Priority’ – Öncelikli” tasarım felsefesinin yansıtıldığı yeni model çok daha güçlü ve agresif bir görünüme sahip olmuştu. Geliştirilmiş 1,6 lt D-4D turbo dizel motor seçenekli Verso, Comfort Extra, Elegant ve Premium olmak üzere 3 donanım seçeneğine sahip. Verso 1,6 dizel, yeni avangard bronz dahil olmak üzere 11 dış renk, koyu füme, gümüş tasarımlı 17’ alaşımlı jant, açık ve koyu gri olmak üzere yeni 2 koltuk döşeme seçeneği, yeni lastik basınç uyarı sistemi ile dikkat çekici özelliklere de kavuştu. Verso 1,6 lt D-4D’de Toyota Touch 2 multimedya sistemi standart olarak sunuldu.

2014 Toyota Verso-3

Güvenlik Ön Planda

 

6.1 inçlik 3D efektli renkli dokunmatik ekranıyla “Toyota Touch 2” AM/FM radio, CD/ MP3 çalar, Bluetooth ile kablosuz cep telefonundan görüşme yapma, cep telefonundan müzik dinleme ve çalma listesinden seçim yapabilme, araç bilgisi, USB girişi ile iPod ve USB uyumlu mobil cihazlara bağlantı ile şarj imkanı, entegre geri görüş kamerası özelliklerini içeriyor. Verso 1,6 lt D-4D’de opsiyonel olarak sunulacak “Toyota Touch 2 with Go” multimedya sistemi Avrupa’lı müşteriler için özel olarak geliştirilmiş. Bu navigasyon sisteminde Türkçe’de dahil olmak üzere dil seçeneği de 20’ye çıkarıldı.

2014 Toyota Verso

Geliştirilmiş süspansiyon, artırılmış gövde mukavemeti ve sessiz sürüşü artırıcı yalıtım detayları ile Verso 1,6 lt D-4D’de konforlu sürüş olanağı sunulurken, güvenlik donanımları da en üst seviyede düşünülmüş. Verso 1,6 lt D-4D’de sürücü diz hava yastığı da dahil olmak üzere 7 hava yastığı, Yokuş Kalkış Destek Sistemi (HAC), Direksiyondan Destekli Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC+), Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC) ve Otomatik Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Control) gibi güvenlik donanımları sayesinde Euro NCAP 5 yıldızı güvenle devam ettiriyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi