Kategoriler
Sağlık

Bel Soğukluğu Nedir? Bel Soğukluğu Ne Demektir? Nasıl Bulaşır? Belirtileri

Özet: “Bel Soğukluğu Nedir? Bel Soğukluğu Ne Demektir? Nasıl Bulaşır? Belirtileri” başlıklı yazımızda Bel Soğukluğu nedir, Bel Soğukluğu ne demektir, Bel Soğukluğu kelimesinin tanımı, Bel Soğukluğu nasıl bulaşır, Bel Soğukluğunun belirtileri gibi Bel Soğukluğu hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bel Soğukluğu Tanımı

Belsoğukluğu (Gonore de denir), Neisseria gonorrhoeae bakterisinin neden olduğu, döl ve idrar yollarında görülen bulaşıcı hastalık.

Bel Soğukluğu Nasıl Bulaşır?

Belsoğukluğu hastalığı kişiye cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Çok eşlilik başlıca nedenlerindendir. Cinsel ilişkiyle bulaşan hastalığın kuluçka süresi 2-30 gündür; ancak genellikle enjekte olduktan sonra belirtiler 4-6 gün içinde ortaya çıkabilir. Bu hastalıkta cinsel organdan sperme benzer damlalar halinde sıvılar gelir, özellikle erkeklerde üre boşaltımı sırasında ve sonrasında cinsel organda yanma hissi meydana gelir. Eğer tedavi edilmezse kişidekısırlık gibi önemli hastalıklara sebebiyet verir.

Bel-Soğukluğu

Belsoğukluğu hastalığı doktor kontrolünde verilen seftriakson, doksisiklin gibi ilaç tedavileri uygulanır. Bu ilaçlar sadece belsoğukluğu için kullanılmadığı gibi belsoğukluğunu sadece bu ilaçlar da geçiremeyebilir. Çünkü belsoğukluğuna neden olan bakteri olasılıkla %90 oranında neisseria bakterisidir ve bu ilaçlar çoğunlukla bu bakteriye karşı etkilidir. Bu nedenle belsoğukluğu olan hastalar en kısa sürede bir ürolojik test yaptırmalı ve bakterinin cinsine göre ilaç kullanmalıdır. Belsoğukluğu hastalığı kişinin kısır kalmasına ve cinsel ilişki durumunda karşı tarafın da bakteriyi kapması neticesinde karşı cinsin de kısır kalmasına neden olmaktadır. Belsoğukluğu bu bağlamda çok ciddi bir hastalıktır ve bulaşıcı özellik taşır.

Bel Soğukluğunun Belirtileri

Erkeklerde hastalık kuluçka süresinden sonra idrar yaparken ağrı ve irinli akıntı belirtileri görülür. Bu aşamada tedavi edilmezse hastalık iç organlara yayılarak kısırlığa yol açabilir. Kadınlarda, döl ve idrar yollarında ağrılı akıntı başlar. Yine bu aşamada giderilmezse kısırlığa neden olacak biçimde dölyatağına yayılabilir.

Belsoğukluğu, bulaşıcı olması nedeniyle toplumsal bir hastalıktır. Ayrıca septisemi, eklem yangısı, göz yangısı gibi hastalıklara da yol açabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi