Kategoriler
Sağlık

GSS (Genel Sağlık Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?

Genel Sağlık Borcunuzu İnternetten Ödeme

Bilindiği gibi genel sağlık sigortası kapsamında tüm vatandaşlar zorunlu olarak sigortalı oluyor ama bunun karşılığında eğer o kişi çalışmıyorsa kişiye borç yazılıyor. Ama bu borcu en aza indirmek hatta tamamen kurtulmak mümkün. Eğer size çıkartılan borcu öderseniz yani şuan için 600 küsür TL borcunuzu öderseniz hem sağlıktan faydalanacaksınız hemde prim gün sayınıza o ay eklenecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer “Emekli olmak için prim gün sayısına eklenmesini istemiyorum sadece sağlıktan faydalanmak istiyorum” derseniz o zamanda sizden gelir testi istiyorlar. Daha önce bunu E-Devlet üzerinden nereden yapacağınızı “GSS (Genel Sağlık Sigortası) Borç Sorgulama” başlıklı yazımızda söylemiştik. Ama bu kısa içinde değişti.

GSS Borcunu Kredi Kartı İle Nereden Ödeyebilirim?

GSS (Genel Sağlık Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır.

GSS borcunuzu artık Sağlık Bakanlığı sitesi üzerinden ödeyeceksiniz. Aşağıda vereceğim adrese girin ve aşağıda belirteceğim yere girin. Yalnız öncelikle e-devlet hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

GSS (Genel Sağlık Sigortası) Ödemek İçin;

  • Sorgu Türü bölümünde “Diğer Tahsilatlar” seçeneğini seçin
  • Sorgu Tipi bölümünde “GSS PRİM” seçeneğini seçin.
  • TC kimlik numaranızı yazın
  • Güvenlik kodunu doğru girin
  • Borç sorgula butonuna tıklayın

Sayfanın aşağısında size ait GSS borçları ile ilgili bilgileri göreceksiniz. “Ödeme yap” butonuna tıklayarak borçlarınızın istediğiniz kadar tutarını ödeyebilirsiniz.

GSS Borç Ödeme İçin Tıklayın

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi